Antena 3 Actualitate Locale Decizie radicală anunțată de RATB: Îi dă în judecată

Decizie radicală anunțată de RATB: Îi dă în judecată

31 Ian 2016   •   23:46
Decizie radicală anunțată de RATB: Îi dă în judecată

1,5 milioane de lei. Acesta este prejudiciul pe care l-a suferit RATB în urma întârzierilor de anul trecut. Fie că a fost vorba de accidente pe linia de tramvai, de blocarea străzilor de autoturisme parcate neregulamentar sau de simple avarii la rețea, întârzierile mijloacelor de transport în comun au costat regia aproaximativ 1.500.000 lei, scrie ziarulring.ro.

Șeful departamentului de comunicare din cadrul RATB, Constantin Tobescu, spune că pierderile repetate i-au determinat să înceapă acționarea în instanță a celor ce le aduc prejudicii, atât pentru a recupera o parte din pierderi, dar și pentru a aduce la cunoștința publicului consecințele faptelor iresponsabile din trafic. “Încercăm să tragem și noi un semnal de alarmă prin care lumea să fie puțin mai responsabilă. Ați văzut în ultimul timp ce probleme am avut cu întârzierile din cauza blocării străzilor prin parcări aiurea, unele chiar pe linia de tramvai. La nivelul ultimului an am înregistrat 9.600 de ore de întârziere la nivelul parcului nostru, datorate atât parcărilor neregulamentare, cât și accidentelor rutiere, avariilor la rețea, sau din cauza rețelei de electrificare rupte de vreun camion. În costuri, aceste 9.600 de ore întârziere înseamnă în jur de 1,5 milioane de lei. Departamentul nostru juridic a început să intenteze procese celor care ne blochează accesul și din cauza cărora pierdem ore bune în trafic fiindcă și-au lăsat mașina parcată aiurea și autobuzele nu mai pot înainta. Astfel, îi acționăm în judecată pe cei care ne blochează pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat, pentru “ring”, Constantin Tobescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close