Antena 3 CNN Actualitate Locale Defilare cu torţe şi fanfare la Alba Iulia! Sute de oameni au reconstituit Marea Unire

Defilare cu torţe şi fanfare la Alba Iulia! Sute de oameni au reconstituit Marea Unire

Spectacol inedit la Alba Iulia! Sute de oameni au reconstituit Marea Unire, iar militarii cu torţe şi fanfare au defilat sub privirile localnicilor. Şi în judeţul Caraş Severin, un drapel imens a fost arborat fix în centrul oraşului.

Defilare cu torţe şi fanfare la Alba Iulia! Sute de oameni au reconstituit Marea Unire
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2021   •   09:30

Astăzi sărbătorim 103 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Mai devreme cu o zi de Ziua Naţională s-au putut bucura şi localnicii din municipiul Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin.

Unul dintre cele mai mari drapele de la noi din ţară a fost arborat pe faţada Casei de Cultură din centrul oraşului

"Suntem mândri că de 1 Decembrie, fiind Ziua Naţională, oţelarii noştri se pot mândri cu acest drapel imens", a spus primar Oţelu Roşu.

Ca în fiecare an, la Alba Iulia, manifestările dedicate Zilei Nationale vor fi spectaculoase.

De la parada militară vor lipsi însă miile de spectatori. De asemenea, din program a fost scos şi concertul folcloric organizat în aer liber, pentru a evita aglomerările de oameni.

La parada militară vor participa 550 de militari, cu tehnică de luptă terestră și aeriană

Vor fi prezente nouă detaşamente de defilare pe jos şi alte 9 de defilare cu mijloace terestre şi aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

Parada militara va avea loc la ora 15.00, iar la ora 13.00 va fi citită Rezoluţia Adunării Naționale de la Alba Iulia – Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică și lansare de baloane tricolore.

Evenimentele de la interior, unde publicul nu va avea acces, vor putea fi urmărite pe cinci ecrane uriaşe amplasate în Cetatea Albă Carolina.

Autorităţile au înclouit celebrul foc de artificii cu un spectacol de drone

Momentul va avea loc începând cu ora 20.00, în zona Parcului Unirii.

Accesul publicului la acțiunile stradale, de reconstituire istorică, depuneri de coroane și alte acțiuni similare se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Accesul publicului la acțiunile desfășurate în spații special amenajate va fi permis, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close