Antena 3 Actualitate Locale Minune chirurgicală la Iaşi. Un bărbat are degetele de la picior mutate la mână

Minune chirurgicală la Iaşi. Un bărbat are degetele de la picior mutate la mână

de M.Z.    |    21 Noi 2016   •   15:16
Minune chirurgicală la Iaşi. Un bărbat are degetele de la picior mutate la mână
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un bărbat are degetele de la picior mutate la mână, după ce a fost supus unei operații de microchirurgie reconstructivă la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Intervenția a durat opt ore și a fost una riscantă din cauza vârstei pacientului care are 70 de ani, potrivit Ziaruldeiași.ro.

Pensionarul și-a pierdut degetele de la mâna dreaptă, în urma unui accident, iar rănile erau atât de grave, încât medicii nu i-au mai putut reconstitui degetele.

”Pacientul a venit cu o strivire a degetelor lungi, cu imposibilitatea de a le replanta, şi atunci s-a făcut un bont de mână. Astfel a rezultat o mână metacarpiană, şi fiind vorba de mâna dreaptă, pacientul nu mai putea face nimic. Atunci a venit şi m-a rugat dacă nu-i putem face şi lui un transfer de două degete de la picior la mână. Ne-a spus: «Dacă nu încerc, nu o să-mi crească degetele la loc, dar dacă puneţi două de la picior, poate iese operaţia şi pot lucra din nou»”, a explicat profesorul Teodor Stamate, şeful Clinicii de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close