Antena 3 CNN Actualitate Locale Descinderi DNA la Primăria Generală a Capitalei. Ce acuze i se aduc lui Nicușor Dan

Descinderi DNA la Primăria Generală a Capitalei. Ce acuze i se aduc lui Nicușor Dan

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins astăzi la Primăria Generală București și la sediul Poliției Locale.

de Radu Tiliță    |    15 Mar 2024   •   13:51

Update ”Activitatea de ridicare a unor înscrisuri, la care se face referire în spațiul public, reglementată de Codul de Procedură Penală, a fost realizată în contextul instrumentării de către procurorii anticorupție a unui dosar penal, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane, în care cercetările se desfășoară doar cu privire la faptă (in rem).

Precizăm că acest gen de activități sunt unele comune fiind executate în majoritatea dosarelor instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție” arată DNA într-un comunicat. 

Ştirea iniţială - Direcția Națională Anticorupție a descins în Primăria Generală a Capitalei în urma unui denunț legat de speța amenzii date de primarul Nicușor Dan, anul trecut, proprietarului terenului din parcul IOR.

Este vorba despre o amendă pe care procurorii o consideră ilegală pe de o parte pentru că acea suprafață din parcul IOR pentru care Nicușor Dan s-ar fi lăudat că a amendat proprietarul cu o sumă foarte mare pentru București, nu era încadrată la spații verzi.

Terenul respectiv era cadastrat sub o altă formă. Pe de altă parte, procurorii DNA mai verifică și ipoteza în care primarul general al Capitalei i-ar fi destituit din funcție pe fostul director al Poliției Locale pentru că ar fi refuzat să aplice să aplice acea amendă. Totodată, procurorii DNA au intrat astăzi și în sediul Poliției Locale București.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close