Antena 3 CNN Actualitate Locale Un jandarm a descoperit o adevărată comoară din anul 1500 înainte de Hristos, în Teleorman | "Nu părea a fi din lumea noastră"

Un jandarm a descoperit o adevărată comoară din anul 1500 înainte de Hristos, în Teleorman | "Nu părea a fi din lumea noastră"

Un jandarm pasionat de arheologie a avut parte de o descoperire epocală pe câmpurile din Teleorman.

Un jandarm a descoperit o adevărată comoară din anul 1500 înainte de Hristos, în Teleorman | "Nu părea a fi din lumea noastră"
Sursa foto: Facebook Jandarmeria Romana
de Alexandra Dima    |    27 Sep 2023   •   15:54

Duminică, un jandarm, alături de un alt prieten, au pornit într-o nouă aventură de descoperire a dovezilor istoriei ce zac îngropate în pământ de mii de ani, anunţă Jandarmeria pe pagina sa de Facebook.

„Pe câmpurile Teleormanului, au început căutarea. După aproximativ două ore, semnalul transmis de detectorul său anunța un obiect valoros. Dan lasă din mână unealta si începe să sape. La aproximativ 25 de centimetri, într-un bulgăre de pământ, a descoperit două obiecte ce nu păreau a fi din lumea noastră. La marginea unei culturi de grâu, erau ascunse în bulgarele de țărână, exact ca într-o capsulă a timpului, trei vârfuri de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, adică de acum mai bine de 3700 de ani”, arată sursa citată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii", declară jandarmul.

Acesta a predat obiectele Muzeului Județean Teleorman, autoritatea care a certificat perioada de proveniență a celor două vârfuri de lance. Tot reprezentanții Muzeului spun că aceste vârfuri de lance erau considerate comori și aveau o semnificație culturală și socială deosebită.

×
Subiecte în articol: Teleorman
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close