Antena 3 CNN Actualitate Locale Descoperire arheologică importantă în Vâlcea | Aşezare romană găsită la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea

Descoperire arheologică importantă în Vâlcea | Aşezare romană găsită la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea

O descoperire arheologică importantă a fost făcută în municipiul Râmnicu Vâlcea, după ce săpăturile făcute de Muzeul de Istorie au scos la iveală o aşezare romană.

Descoperire arheologică importantă în Vâlcea | Aşezare romană găsită la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    16 Feb 2022   •   17:21

Săpăturile pe care reprezentanţii Muzeului de Istorie le fac în aceste zile, într-o zonă de pe teritoriul Municipiului Râmnicu Vâlcea, la limita cu localitatea Mihăești, au scos la lumină o aşezare romană. 

Potrivit directorului Muzeului Judeţean Vâlcea, Claudiu Tulugea, aşezarea descoperită la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea a fost folosită o cohortă a armatei romane formată din trupe auxiliare.

Dovezile arheologice atestă faptul că, după primul război daco-roman (101-102), Oltenia a rămas sub stăpânire romană și că soldații romani au conviețuit alături de geto-daci.

Au fost descoperite fragmente ceramice și dovezi ale construcțiilor temporare din lemn, realizate în acest punct strategic, din care soldații supravegheau culoarul spre depresiunea Horezu.

Așezarea de aici era legată de centrul de putere de la Buridava romană și reconfirmă faptul că în Vâlcea există urme ale civilizației romane.

"O descoperire arheologică extrem de importantă. De aia spun eu că Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România, are urme ale civilzaţiei romane, găsite aici în Mihăeşti.

Era o aşezare importantă aici. Se făcea o protecţie a zonelor de comunicare, a ceea ce înseamnă trasee comerciale", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close