Antena 3 CNN Actualitate Locale Descoperirea făcută de poliţişti în casa unui bărbat din Constanța. Au fost ridicate 65 de monede din perioada romană și medievală şi 8 ceasuri de colecţie

Descoperirea făcută de poliţişti în casa unui bărbat din Constanța. Au fost ridicate 65 de monede din perioada romană și medievală şi 8 ceasuri de colecţie

Polițiștii din Constanța au descoperit în urma unei percheziții făcute la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, 65 de monede romane și medievale, dar și 8 ceasuri de colecție, bunuri susceptibile că fac parte din patrimoniul cultural.

Descoperirea făcută de poliţişti în casa unui bărbat din Constanța. Au fost ridicate 65 de monede din perioada romană și medievală şi 8 ceasuri de colecţie
Sursa foto: Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2023   •   15:01

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut vineri, o percheziție domiciliară în locuința unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire de bunuri aparținând patrimoniului cultural național.

În urma probatoriului administrat în dosar a reieșit că, din anul 2020, bărbatul de 45 de ani ar fi desfășurat o amplă activitate de colectare și valorificare de bunuri susceptibile a face parte din patrimonial cultural, prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecționari, dar și pe piața neagră de antichități.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 65 de monede din perioada romană și medievală, precum și 8 ceasuri de colecție, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

De asemenea, au fost descoperite bunuri folosite la comiterea infracțiunilor: înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice.

Citește și: România, țara campioană mondială la videochat. Peste 300.000 de români sunt angajați în domeniu

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close