Antena 3 CNN Actualitate Locale Despăgubiri de 50.000 de lei pentru un angajat care a acuzat că a fost agresat de primar, în Alba

Despăgubiri de 50.000 de lei pentru un angajat care a acuzat că a fost agresat de primar, în Alba

Un angajat al unei primării din Alba a câștigat dreptul la despăgubiri în valoare de 50.000 de lei după ce a acuzat primarul că l-a agresat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    Cătălina Buzoianu    |    04 Mar 2024   •   17:11

O primărie din Alba trebuie să-i achite despăgubiri de 50.000 lei fostului secretar general al comunei, care a dat instituția în judecată pentru hărțuire la locul de muncă.

Concret, angajatul a fost transferat de edil la o altă primărie, ca răzbunare pentru că a îndrăznit să reclame că superiorii săi încalcă legea.

Marian Bogdan Matei s-a aflat în conflict deschis cu superiorii lui încă de când a început să facă primele sesizări. Și aici vorbim de un conflict de interese sesizat pentru un consilier local, nelegalitatea unor hotărâri de consilier de consiliu local, incompatibilitatea unui funcționar public sau derularea suspectă a unui concurs de angajare. Drept urmare, primarul din Şona a decis să ia măsuri și l-a detașat pe subalternul său la o primărie aflată la o distanță de 70km.

La vremea respectivă, primarul a negat acuzele lui Matei și a susținut că acesta a pornit doar un război ieftin, în care a apelat la provocări la fel de ieftine.

Mai mult decât atât, primarul a susținut că, la rândul său, a făcut o serie de sesizări cu privire la modul de lucru al subalternului său.

La 2 ani de zile de la derularea acestor evenimente, Curtea de Apel din Cluj a decis că primăria din Şona este bună de plată. Va trebui să-i achite reclamantului 25.000 lei daune morale pentru hărțuire la locul de muncă, dar și alte 25.000 lei pentru că bărbatul ar fi suferit din cauza unei decizii care urmărea detașarea sa în altă primărie, în mod abuziv. Decizia este definitivă.

Mai mult, acesta nu este însă singurul proces pe care Marian Bogdan Matei îl câștigă cu primăria din Sola, într-un alt dosar, finalizat de curând. Acesta a obținut anularea unui raport de evaluare a performanțelor sale profesionale individuale în anul 2021, raport care primise nota 3,71 din 5. Acum, primăria este obligată să refacă și acest raport.

×
Subiecte în articol: primar Alba despagubiri
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close