Antena 3 CNN Actualitate Locale Deținut din Iași, sancționat după ce a făcut țuică în penitenciar. Polițiștii au descoperit bidoane cu fructe fermentate în celula lui

Deținut din Iași, sancționat după ce a făcut țuică în penitenciar. Polițiștii au descoperit bidoane cu fructe fermentate în celula lui

Un deținut din Iași va sta 10 zile în izolare, sancţiunea maximă posibilă după gratii, după ce polițiștii au descoperit că acesta a făcut țuică în penitenciar.

Deținut din Iași, sancționat după ce a făcut țuică în penitenciar. Polițiștii au descoperit bidoane cu fructe fermentate în celula lui
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2021   •   23:36

Polițiștii au percheziționat celula deținutului Fernando Petrică Sîn Sarion și au descoperit 8 bidoane de plastic a doi litri, pline cu fructe fermentate.

Pentru că introducerea, producerea, deţinerea, comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice sunt interzise în penitenciare, Sîn Sarion a fost sancţionat cu 10 zile de izolare, regim în care deţinutul este închis singur în celulă și are dreptul la o oră de plimbare pe zi, transmite Ziarul de Iași.

Deţinutul a contestat decizia judecătorului delegat pe lângă penitenciar, pe motiv că afecţiunile psihice de care suferă nu îi permit regimul de izolare.

Magistraţii Judecătoriei nu i-au dat câștig de cauză bărbatului. Acesta trebuie să achite și cheltuielile judiciare, în valoare de 200 de lei.

„Instanţa apreciază că faţă de diagnosticele cu care petentul figurează în evidenţa unităţii de detenţie, respectiv «tulburare de personalitate, autoagresiuni şi retard mental», văzând şi menţiunea medicului unităţii în conformitate cu care petentul este apt să execute această măsură, sancţionarea petentului nu este excesivă şi nici nu echivalează, cel puţin la nivel aparent, cu relele tratamente interzise de art. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, se precizează în decizia judecătorilor.
 

×
Subiecte în articol: detinut Iași penitenciar tuica
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close