Antena 3 CNN Actualitate Locale Deţinutul care face plângere la CEDO, din cauza mâncării şi a ploşniţelor care nu l-au lăsat să doarmă: "Am făcut febră de la mușcături!"

Deţinutul care face plângere la CEDO, din cauza mâncării şi a ploşniţelor care nu l-au lăsat să doarmă: "Am făcut febră de la mușcături!"

Un tânăr care fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, a povestit în ce condiţii a stat în Penitenciarul Gherla.

Deţinutul care face plângere la CEDO, din cauza mâncării şi a ploşniţelor care nu l-au lăsat să doarmă: "Am făcut febră de la mușcături!"
Sursa foto: Getty Images
de Iulia Gorgorin    |    13 Oct 2022   •   21:35

Bărbatul a spus că va face plângere la CEDO, din cauza faptului că a făcut febră de la muşcăturile provocate de ploşniţe, care nici nu l-au lăsat să doarmă noaptea.

Cât despre mâncare, bărbatul spune că a primit numai fasole, iar "tocana era fără cartofi".

Acesta va cere despăgubiri, după ce insectele și mâncarea proastă i-au făcut șederea un adevărat chin, potrivit gherlainfo.ro

"Ploșnițele apar noaptea din placajul paturilor și din țevile patului. Toată pușcăria e plina de ploșnițe, care mușcă foarte rău și te infectează, se hrănesc cu sânge.

Cică fac deratizări. Vin și dau cu apă și cu ceva soluție, care mai tare le pornește. Nu poți dormi deloc de ele! Noaptea stăteam treaz, iar ziua dormeam, că ploșnițelor nu le place lumina și nu ies. Am făcut febră de la mușcături, dar de la cabinetul medical nu am primit nici măcar o alifie!'', a mărturisit tânărul care a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri.

Bărbatul care a scăpat din penitenciar la începutul lunii octombrie, spune că deținuții stau în camere supraaglomerate, că este invazie de ploșnițe și gândaci, iar mâncarea este rea:

"Fasole, fasole și iar fasole. Tocană fără cartofi, îți pun bostan în fafurie. Și varză. Și cam atât. În plus,  cine servea masa de pe secția aia, cerea țigări ca să îți mai pună!", a adăugat el.

În replică, Penitenciarul Gherla, a avut şi un răspuns despre reclamațiile făcute de tânăr.

"În interesul menţinerii igienei camerelor de deţinere, se efectuează acțiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, operaţiuni ce se efectuează cu firme autorizate în acest sens, la anumite intervale de timp. În cazul Penitenciarului Gherla, se execută trimestrial, cu rapel la 10-14 zile, în funcţie de ciclul biologic al insectelor sau de câte ori este nevoie, cu personal din cadrul unității noastre, la toate spaţiile de cazare din cadrul penitenciarului, precum și în celelalte spații în care desfășoară activități persoanele private de libertate", au transmis reprezentanţii penitenciarului.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close