x close

Dezastru în carantină, în apartamente recent inaugurate: ”Şi maimuţele din junglă dacă ar fi fost ţinute în acele încăperi şi tot nu ar fi reuşit să lase asemenea dezastru”

02 Mai 2020   •   12:54

Mormane de gunoaie au rămas în urma persoanelor care au primit cazare în spaţiile de carantină ale Primăriei Galaţi. Unele apartamente au fost inaugurate recent. „Şi maimuţele din junglă dacă ar fi fost ţinute în acele încăperi şi tot nu ar fi reuşit să lase asemenea dezastru” - comentează oamenii.

De la declanşarea epidemiei, acestea au fost folosite pentru persoanele care trebuie să stea în carantină. La finalul celor 14 zile de izolare, angajaţii Primăriei Galaţi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au constatat dezastrul.

„Sunt obligat să aduc în faţa dumneavoastră însă şi comportamentul de un primitivism înfiorător al unor aşa-zişi cetăţeni cărora li s-a pus totul la dispoziţie pe perioada carantinei şi care au înţeles că trebuie să-şi bată joc de România, de Galaţi şi de munca unor oameni dedicaţi. Pentru exemplificare voi posta poze cu felul în care au fost primiţi şi cu dezastrul lăsat în urma lor”, a scris pe Facebook, viceprimarul Picu Apostol Roman.

În fotografiile postate de reprezentanţii Primăriei Galaţi apar locuinţele aşa cum arătau înainte şi după ce au fost folosite ca spaţii de carantină. În numeroase locuinţe au fost descoperite mormane de gunoaie, resturi alimentare, bidoane de bere şi mucuri de ţigară aruncate la întâmplare. De asemenea, pe holurile clădirii şi în apartamente multe bunuri au fost distruse.

”Ei au primit toate ustensilele să facă curățenie. Ne-am gândit la toate. Din păcate ordonanțele militare prevăd doar drepturi, nu șii obligații. E foarte greu după ce acest val să intrăm. Trebuie făcută dezinfecție, trebuie primit aviz de la DSP. Noi putem să îi dăm în judecată, dar intrăm într-un carusel din ăstă unde cheltuim banii gălățenilor. Nu s-a făcut un calcul la cât am cheltuit”, a zis viceprimarul pentru Antena 3.

Fotografiile postate pe Facebook au stârnit revolta gălăţenilor. Aceştia au scris sute de mesaje prin care cer pedepsirea celor vinovaţi.

„Fără cuvinte.... Şi maimuţele din junglă dacă ar fi fost ţinute în acele încăperi şi tot nu ar fi reuşit să lase asemenea dezastru...... Oameni imbecili care nu ştiu să respecte mâna care le-a fost dată”, a spus o gălăţeancă, în timp ce un bărbat solicită ca respectivii să fie puşi la plată: „Bănuiesc că cei care au stat acolo au fost înregistraţi undeva cu un buletin, paşaport ceva..... se face recepţia şi se trimite nota de plată...... doar aveţi serviciul de evidenţă a populaţiei..... se poate afla unde au domiciliul...... n-au bani sa plătească, poprire..... n-au venituri??? la muncă gen ADP..... tăiat gard viu, mătura, curăţat parc, faleza.... se găseşte ceva..... până se ajunge la echivalentul valorii pagubei.”

Firmele plătite de Primărie au strâns mormanele de gunoaie, iar angajaţii municipalităţii au reparat lucrurile stricate.

Conducerea Primăriei a anunţat că analizează posibilităţile legale pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi. 

Parteneri
Parteneri
sati