Antena 3 CNN Actualitate Locale Dezastru după fenomenele meteo extreme. Mii de hectare de pădure au fost distruse - VIDEO

Dezastru după fenomenele meteo extreme. Mii de hectare de pădure au fost distruse - VIDEO

Dezastru după fenomenele meteo extreme. Mii de hectare de pădure au fost distruse - VIDEO
Sursa foto: Foto: Facebook/ Regia Nationala a Padurilor - Romsilva
de S.T.    |    21 Sep 2017   •   17:40

Fenomenele meteorologice extreme înregistrate, în ultimele zile, în mai multe județe din vestul țării, au produs pagube semnificative în pădurile proprietatea publică a statului, administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Astfel, din primele date provizorii centralizate, a rezultat un volum cumulat al arborilor rupți sau doborâți de aproximativ 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt doborâturi în masă, adică întreaga suprafață de pădure a fost afectată.

La un volum mediu de 300 de metri cubi la hectar, specialiștii Romsilva estimează că peste 700 de hectare de pădure au fost doborâte complet.

Datele sunt provizorii, având în vedere că inventarierea arborilor afectați este îngreunată de blocarea căilor de acces. Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Direcția Silvică Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Direcția Silvică Arad, cu 85.000 de metri cubi și Direcția Silvică Maramureș, cu 70.000 de metri cubi.

Toate suprafețele afectate de fenomenele meteorologice extreme vor fi reîmpădurite în cel mult doi ani.

Anul trecut, fenomenele meteorologice extreme au afectat, în total, în pădurile de stat administrate de Romsilva, o suprafață cumulată de 204.687 de hectare.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close