Antena 3 CNN Actualitate Locale Ea este Diana, şefa de promoţie la ASE care scrie cu un picior, deoarece suferă de tetrapareză spastică

Ea este Diana, şefa de promoţie la ASE care scrie cu un picior, deoarece suferă de tetrapareză spastică

La 23 de ani, Diana-Maria Roban, o tânără cu tetrapareză spastică din Piatra Neamţ este un exemplu al tenacităţii şi optimismului, în ciuda limitărilor pe care viaţa i le-a dat.

Ea este Diana, şefa de promoţie la ASE care scrie cu un picior, deoarece suferă de tetrapareză spastică
Sursa foto: Arhiva personală
de Dana Musceleanu    |    15 Aug 2022   •   09:53

Diana-Maria a absolvit ca şefă de promoţie Facultatea de Management din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti, secţia de Învăţământ la Distanţă din Centrul Piatra Neamţ. 

Performanţa sa este cu atât mai notabilă câtă vreme, din cauza bolii cu care s-a născut, nu îşi poate folosi mâinile şi scrie cu piciorul stâng! De altfel, ea trebuie să fie mereu însoţită, pentru că nu poate merge singură, ci doar susţinută. Examenele din studenţie le-a trecut dictând profesorilor lucrările sale. 

În ciuda acestor vicisitudini, tânăra născută în localitatea Bălţăteşti din judeţul Neamţ, a avut media 10 la lucrarea de licenţă, atât la susţinerea temei alese, cât şi la proba orală.

„Despre studenţie, ce să spun? Au fost satisfacţii, mă bucur de rezultatul obţinut, dar rămâne regretul că nu am putut socializa mai mult cu colegii, din cauza pandemiei de coronavirus“, a povestit Diana pentru Adevărul.

Ea a menţionat că cea mai uşoară materie i s-a părut Matematica, iar printre cele difiile - Filosofia şi Contabilitatea. De asemenea, a făcut o pasiune pentru Management comparat, în special cel japonez.

Ambiţioasă, tânăra va continua cu un master, dar nu în acest an deoarece are de făcut recuperarea medicală, pe care a neglijat-o în ultimul timp, dând prioritate examenelor de la facultate.

Cei care o cunosc spun despre Diana că este sociabilă, are o bunătate ieşită din comun şi o memorie inimaginabilă. Plus un zâmbet molipsitor, oglindă a optimismului din propriul suflet.

Mulţumim pentru lecţia de viaţă, Diana-Maria. Succes pe mai departe! 

Şi "La mulţi ani!", dacă sărbătoreşti astăzi. 




  

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close