Antena 3 CNN Actualitate Locale El este afaceristul din Beiuş ucis cu sânge rece de propriul fiu. Bărbatul făcuse închisoare pentru evaziune fiscală și înșelăciune

El este afaceristul din Beiuş ucis cu sânge rece de propriul fiu. Bărbatul făcuse închisoare pentru evaziune fiscală și înșelăciune

Un tânăr în vârstă de 25 de ani și-a înjunghiat mortal tatăl, un afacerist din Beiuș. Bărbatul a fost înjunghiat inclusiv în casa scării, în timp ce încerca să fugă.

El este afaceristul din Beiuş ucis cu sânge rece de propriul fiu. Bărbatul făcuse închisoare pentru evaziune fiscală și înșelăciune
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   22:11

Bărbatul ucis era stabilit de circa doi ani în Oradea. Scandalul între cei doi a pornit în apartamentul în care tatăl tânărului locuia. Încercând să scape, bărbatul a reușit să iasă din apartament dar tânărul l-a ajuns din urmă și i-a mai aplicat încă o lovitură de cuțit. 

Dinu Lupaș, tatăl tânărului, și-a dat ultima suflare marți seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea, după ce personalul medical a efectuat ore în șir manevre de resuscitare, scrie ebihoreanul.ro.

Şi fiul omului de afaceri, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat la spital. El prezenta mai multe leziuni, la nivelul gâtului, toracelui, abdomenului și membrelor, cauzate de loviturile de cuțit. Ulterior, a fost spitalizat pe secția de Chirurgie, iar starea sa este acum stabilă. 

Cine este Dinu Lupaș, afaceristul din Beiuş ucis cu sânge rece de propriul fiu

Afaceristul a fost implicat în activităţi de contrabandă cu produse petroliere. Ba mai mult, a petrecut câțiva ani în spatele gratiilor pentru evaziune fiscală și înșelăciune. 

Dinu Lupaş a moștenit de la tatăl său o avere uriaşă, dar și stații de benzină și pensiuni. Pentru o vreme, bărbatul a dus o viață luxoasă.

Şi-a luat gardă de corp interlopi cunoscuţi, cum e Gabi Dinamită (Tămăşdan), Iosif Demeter şi Nelu Tomşe, zis Balcanu, cu care organiza petreceri de pomină, cu droguri, prostituate şi băuturi, mulţi beiuşeni povestind şi în prezent despre cum se plimba afaceristul, ziua în amiaza mare, prin centrul municipiului, înconjurat de bodyguarzi şi cu alai de muzicanţi care îi cântau melodiile preferate, mai scrie ebihoreanul.ro.

A făcut închisoare pentru evaziune fiscală și înșelăciune. După ce a fost eliberat, el a construit două blocuri și a condus din umbră afacerile trecute pe numele mamei sale. 

Fiul criminal, Dinu Lupaș Jr., a fost arestat pentru 30 de zile 

Dinu Lupaș Jr., tânărul de 25 de ani care și-a ucis tatăl înjunghiindu-l cu repetate lovituri de cuțit în cursul serii de marți, în apartamentul lor din cartierul Prima Nufărul din Oradea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată miercuri seară, de Tribunalul Bihor, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea. Tânărul în vârstă de 25 de ani este acuzat de violenţă în familie sub forma omorului, pedeapsă pentru care riscă până la 25 ani de detenţie.

×
Subiecte în articol: Dinu Lupaş Oradea Beiuş crima
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close