Antena 3 CNN Actualitate Locale Directoarea Spitalului Județean Brăila și-a dat demisia după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard

Directoarea Spitalului Județean Brăila și-a dat demisia după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brăila, Delia Râșnoveanu, a demisionat din funcție.

Directoarea Spitalului Județean Brăila și-a dat demisia după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard
Sursa foto: Facebook I Braila Nouă
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   17:51

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, medicul epidemiolog Delia Râșnoveanu, a demisionat, miercuri, din funcție.

Informația a fost confirmată chiar de către Delia Râșnoveanu.

Decizia Deliei Râșnoveanu vine la două zile după ce Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, i-a cerut public demisia după moartea pacientului Victoraș Grozavu, un bărbat de 53 de ani, care a fost internat pe secția de Cardiologie, și găsit mort, pe timpul nopții, lângă unitatea medicală.

"Nu am demis pe nimeni. Este o anchetă în curs la Consiliul Etic. Funcția de manager implica responsabilitate. Eu rămân același om”, a declarat managerul, potrivit De Brăila.

Citește și: Bărbat din Brăila, găsit mort lângă gardul spitalului unde era internat

Președintele Consiliului Județean îi mai solicitase Deliei Râșnoveanu, înainte să demisioneze, să îi demită "pe toți cei care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea domnului Victoraș Grozavu”.

Delia Râșnoveanu conduce Spitalul Județean din anul 2017.

"Am primit demisia managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, un gest pe care l-am cerut și care era absolut necesar.

Voi demara procedurile care se impun, însă doar după consultarea Consiliului de Administrație. În același timp, aștept și din partea brăilenilor sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului.

Mai mult decât atât, cât de curând, mă voi întâlni cu șefii secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru a îi consulta cu privire la acest aspect, așa cum este normal. Sunt foarte multe lucruri de discutat!

În mod categoric, nemulțumirea brăilenilor este întemeiată și trebuie ca lucrurile să se schimbe", a scris Francisk Iulian Chiriac, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close