Antena 3 CNN Actualitate Locale Dobrogea, la un pas să rămână fără curent după ce un tractor a doborât un stălp de înaltă tensiune. Anunţul Transelectrica

Dobrogea, la un pas să rămână fără curent după ce un tractor a doborât un stălp de înaltă tensiune. Anunţul Transelectrica

Un tractor a doborât un stâlp care susținea linia electrică de înaltă tensiune Constanța Nord – Tariverde. Astfel, a fost pusă în pericol atât alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât și pentru evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă.

Dobrogea, la un pas să rămână fără curent după ce un tractor a doborât un stălp de înaltă tensiune. Anunţul Transelectrica
Sursa foto: Facebook Transelectrica
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2022   •   23:12

Potrivit Transelectrica, incidentul a avut loc pe 15 septembrie 2022.

Un utilaj agricol a lovit un stâlp al LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde, acesta căzând la pământ.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Importanța acestei linii în Sistemul Electroenergetic Național este una deosebită, atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât și pentru evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă.

În urma producerii incidentului, specialiștii Transelectrica și ai filialei de mentenanță – SMART SA au evaluat situația și au stabilit modalitatea de intervenție în vederea reparării liniei și repunerii în funcțiune a acesteia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât impactul asupra funcționarii sistemului să fie unul cât mai redus”, a transmis Transelectrica, într-un comunicat de presă.

Linia a fost repusă în funcțiune

"Lucrările s-au desfășurat la foc continuu, începând din ziua incidentului, inclusiv pe timp de noapte, și în condiții meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic și ploaie. Acest efort susținut a făcut posibilă repunerea în funcțiune a liniei, prin ridicarea de la zero a unui nou stâlp, în mai puțin de 4 zile.

 Printr-o mobilizare exemplară a echipei de intervenție, într-un timp record a fost asigurată toată logistica necesară (utilaje, materiale, personal de specialitate) pentru ridicarea unui nou stâlp, de la fundație până la montaj", a mai transmis Transelectrica, astăzi, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: stalp de inalta tensiune tractor dobrogea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close