Antena 3 CNN Actualitate Locale "Atâta circ! Hai odată, sus!" | Doi angajaţi de la spitalul din Bârlad au târât și rostogolit un bătrân care nu se putea ține pe picioare și venise să ceară ajutor

"Atâta circ! Hai odată, sus!" | Doi angajaţi de la spitalul din Bârlad au târât și rostogolit un bătrân care nu se putea ține pe picioare și venise să ceară ajutor

Au fost momente de groază pentru un bărbat de vârstă înaintată, care a ajuns la Spitalul Municipal din Bârlad pentru a beneficia de asistență medicală, întrucât se simțea rău.

de Paul Ciurari    |    26 Ian 2024   •   13:28

El a fost târât pe jos și trântit pe pat de doi angajați ai spitalului, vizibil iritați că trebuie să se ocupe de acest om.

Aparent, cei doi s-au enervat din cauză că bătrânul nu se putea ține pe picioarele lui.

Scena a fost filmată cu telefonul mobil, iar imaginile au fost difuzate de Antena 3 CNN.

"Uite, patul aici...", se aude o voce bărbătească, în timp ce bătrânul, ținut lateral de cei doi, se prăbușește peste alt pat decât cel indicat.

"Eee, atâta circ! Hai odată, sus!", continuă îndemnurile o voce de femeie.

"Dă drumul un pic!", reia vocea de bărbat.

Se aude un strigăt, unghiul cadrului se schimbă și se vede cum cei doi sanitari - un bărbat și o femeie - îl rostogolesc pe bătrân pe un pat alăturat și ridică barele de protecție.

Conducerea spitalului din Bârlad transmite că îi cercetează disciplinar pe cei doi angajați

"O anchetă a fost deschisă de către Spitalul din Bârlad după ce aceste imagini au apărut în spațiul public. Cei de la spital au comunicat că este vorba despre o brancardieră și de un infirmier.

Totul s-ar fi petrecut după ce bătrânul ar ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe. El a trebuit să fie transportat până într-un salon de supraveghere medicală, însă bătrânul se simțea mult prea slăbit și ar fi căzut.

Cei doi au arătat o lipsă totală de empatie: potrivit imaginilor, pur și simplu l-au trântit pe pat și au strigat la el, adresându-i inclusiv injurii.

La final, se vede cum brancardierul închide bara de protecția patului cu piciorul.

Limbajul folosit de acești doi angajați nu poate fi difuzat și este total inacceptabil.

Conducerea spitalului a comunicat că nu tolerează astfel de comportamente și că cei doi vor fi cercetați disciplinar.

Până la concluzia comisiei, brancardiera și infirmierul vor fi strict supravegheați, spun cei de la spital, de către asistenta șefă a Unității de Primiri Urgențe din Bârlad", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close