Antena 3 CNN Actualitate Locale Protestul disperării la combinatul omului de afaceri Ioan Niculae. Oamenii au rămas fără bani dar au cazuri de COVID în fabrică

Protestul disperării la combinatul omului de afaceri Ioan Niculae. Oamenii au rămas fără bani dar au cazuri de COVID în fabrică

Mai mult de 600 de oameni, care însumează, practic, tot personalul angajat, s-au adunat luni dimineaţă în faţa combinatului Donau Chem din Turnu Măgurele, aparţinând omului de afaceri Ioan Niculae.

Protestul disperării la combinatul omului de afaceri Ioan Niculae. Oamenii au rămas fără bani dar au cazuri de COVID în fabrică
de Mihaela Nedelcuţă    |    01 Feb 2021   •   12:55

Oamenii sunt disperaţi şi fără un ban în buzunar, după ce nu şi-au mai primit salariile din luna octombrie. Unii dintre ei se plâng că, din cauza neplăţii salariilor, au înregistrat restanţe la electricitate şi li s-a tăiat curentul.

Evenimentul a consemnat şi momente tensionate, în care oamenii au vrut să forţeze intrarea în companie şi să intre în biroul directorului, pentru a se face ascultaţi.

În afara salariilor restante, protestatarii mai acuză şi lipsa echipamentului de protecţie şi condiţiile improprii de muncă: lipsa apei calde şi a căldurii, precum şi mizeria din grupurile sanitare care, spun ei, sunt adevărate focare de infecţie. 

De asemenea, lucrătorii de la Donau Chem susţin că managementul unităţii nu aplică măsurile legale de siguranţă sanitară în contextul pandemiei de COVID: nu asigură măşti şi dezinfectant şi, mai mult, nu a dispus acţiuni corespunzătoare, deşi au existat cazuri confirmate printre salariaţi.

Nu în ultimul rând, protestatarii mai atrag atenţia asupra faptului că îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase - inclusiv scăpări de gaze şi incendii care nu au fost raportate - şi că prevederile contractului de muncă nu au fost respectate.

 

×
Subiecte în articol: Donau Chem Ioan Niculae
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close