Antena 3 CNN Actualitate Locale Al doilea dosar penal pentru spargerea unui termometru cu mercur, în doar o săptămână, în România. Ce trebuie să faci dacă te afli în această situație

Al doilea dosar penal pentru spargerea unui termometru cu mercur, în doar o săptămână, în România. Ce trebuie să faci dacă te afli în această situație

Un prahovean s-a ales cu dosar penal după ce a spart un termometru. Este al doilea caz de acest fel înregistrat în România în doar o săptămână.

Al doilea dosar penal pentru spargerea unui termometru cu mercur, în doar o săptămână, în România. Ce trebuie să faci dacă te afli în această situație
Sursa foto: Pixabay
de Cristi Georgescu    |    17 Feb 2022   •   11:23

Bărbatul de 53 de ani se află în izolare și trebuia să își monitorizeze temperatura în fiecare zi. Salvatorii de la ISU Prahova au ajuns la fața locului și au recuperat substanța.

Specialiștii spun că în astfel de situații trebuie apelat imediat numărul de urgență 112. Nimeni nu trebuie să încerce să colecteze mercurul pe cont propriu, pentru că substanța este extrem de periculoasă.

Pe 14 februarie, o femeie din Ploiești s-a aflat în aceeași situație.

„Pentru a avea posibilitatea legală a dispunerii neutralizării substanței identificate, a fost deschis dosar penal în care se efectuează cercetări față de faptă, nu față de persoană, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.

Ce trebuie să faci dacă ai spart un termometru cu mercur

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova spune cum ar trebui să reacționăm dacă se sparge un termometru cu mercur în propria locuință:

„Să aerisească încăperile timp de 24 de ore, să evite zona atât ei, cât și copiii, să evite colectarea acestuia cu ajutorul asipiratorului sau a măturii, să nu calce pe mercurul deversat”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, potrivit stirileprotv.ro.

Mercurul este extrem de periculos pentru sănătate. Poate afecta rinichii, ficatul și sistemul nervos central.

„Simptomele cele mai grave sunt simptome de tip respirator cu insuficiență respiratorie. De asemenea, mercurul poate să afecteze rinichii, poate să afecteze ficatul și, cel mai grav, afectează sistemul nervos central”, a transmis Violeta Tănase, medic UPU SJU Ploiești, conform sursei citate anterior.

 

×
Subiecte în articol: dosar penal termometru Mercur
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close