Antena 3 CNN Actualitate Locale Dosare penale pe bandă rulantă la Constanţa pentru falsificarea certificatelor digitale COVID

Dosare penale pe bandă rulantă la Constanţa pentru falsificarea certificatelor digitale COVID

Tot mai multe persoane prezintă certificate digitale false la punctele de frontieră. Ultimii pe listă sunt doi ucrainieni și un român, care au vrut să scape de carantină și au prezentat la punctele de frontieră certificate de vaccinare si testare false. Cei trei sunt acuzaţi de fals și uz de fals si au dosare penale.

 Dosare penale pe bandă rulantă la Constanţa pentru falsificarea certificatelor digitale COVID
de Georgiana Adam    |    11 Oct 2021   •   11:37

În punctele de trecere ale frontierei de stat din judeţele Tulcea şi Constanţa, 16 scannere mobile şi 18 telefoane mobile smart, echipamente care au instalat aplicaţia "CoronaScan" verifică documentele celor care trec graniţa.

Aşa au fost depistaţi cei doi ucrainieni de 29 şi 32 de ani şi un român de 58 de ani care au vrut să scape de carantină şi au prezentat la punctele de frontieră certificate false.

"Cele două persoane care au încercat să intre în tară prin această metodă au refuzat ulterior intrarea în România întorcându-se în ţara de origine, bineînteles fără a mai intra în carantină pe teritoriul naţional. În toate cele trei situaţii era necesară deţinerea unui astfel de certificat, cele două certificate prezentate în punctul de trecere a forintierei în Isaccea au fost procurate din Ucraina, iar cel de vaccinare a fost românesc", a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanţa.

Poliţiştii recomandă persoanelor vaccinate sau testate să prezinte certificatul verde în sistem electronic ca să evite orele de aşteptare la intrare în ţară.

"Recomandăm tuturor persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID, celor care s-au vindecat de boală, sau celor care au un test negativ să obţină acest certificat digital de pe paginile oficiale, deoarece pot dovedi situaţia lor epidemillogică într-un timp foarte scurt'', a adăugat Andrei Ene.

Până acum, peste 450 de oameni sunt suspectaţi că ar deţine certificate de vaccinare false. Cei care sunt găsiţi vinovaţi riscă închisoare până la trei ani.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close