Antena 3 CNN Actualitate Locale Două fete din Târlungeni au găsit un telefon pe stradă şi au anunţat la 112 că au fost răpite

Două fete din Târlungeni au găsit un telefon pe stradă şi au anunţat la 112 că au fost răpite

Două fete din localitatea Târlungeni, Braşov, au găsit pe stradă un telefon şi au anunţat la numărul unic de urgenţă 112 că au fost răpite.

Două fete din Târlungeni au găsit un telefon pe stradă şi au anunţat la 112 că au fost răpite
Sursa foto: Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    15 Iun 2021   •   15:53

Cele două fete în vârstă de 13 şi 15 ani se aflau duminică seară (13 iunie), într-un parc din Târlungeni, acolo unde au găsit un telefon mobil funcţional, care avea şi cartela SIM inserată.

Adolescentele au încercat să facă o farsă la numărul unic de urgenţă 112 şi au anunţat că au fost răpite de doi bărbaţi, băgate într-o maşină şi duse într-o locaţie necunoscută.

În scurt timp de la apel, zeci de poliţişti, mascaţi, jandarmi şi ofiţeri ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) şi de la Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor au demarat o anchetă pentru identificarea şi salvarea celor două fete.

Poliţiştii au organizate inclusiv filtre rutiere, iar în scurt timp au reuşit să localizeze telefonul de pe care s-a efectuat apelul. Cele două fete au fost găsite, iar poliţiştii au descoperit că totul a fost o farsă.

"La data de 13 iunie 2021, în jurul orei 19.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat, prin apelul unic de urgență 112, de către o persoană de sex feminin, cu privire la faptul că, în timp ce s-ar fi aflat într-un parc situat pe raza localității Tărlungeni din județul Brașov, atât ea, cât și o altă tânără, ar fi fost constrânse de către două persoane de sex masculin necunoscute, să pătrundă în interiorul unui autovehicul cu care s-ar fi deplasat spre o locație necunoscută.

În cel mai scurt timp, au fost constituite echipe operative complexe, formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, Biroul Rutier, Secțiile 1-5 Poliție, Poliția Municipiului Săcele, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi care, sub coordonarea echipei manageriale, au desfășurat activități de căutare a minorelor, fiind instituite, de asemenea, filtre rutiere pentru depistarea și identificarea vehiculului în cauză.

În urma activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat cele două tinere, acestea având vârste de 13 ani, respectiv 15 ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, iar din cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că acestea ar fi găsit pe raza localității de domiciliu, un telefon mobil, ce avea inserată o cartelă funcțională și l-ar fi utilizat efectuând, pentru amuzament mai multe apeluri 112, sesizând totodată, în mod eronat, faptul că sunt lipsite de libertate. 

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în vederea clarificării stării de fapt, urmând a fi propusă soluție legală la finalizarea anchetei.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Subiecte în articol: Târlungeni Brașov
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close