Antena 3 CNN Actualitate Locale Dune de nisip mai mari de un metru pe plaja din Mamaia. Valurile și furtunile din timpul iernii au afectat plaja

Dune de nisip mai mari de un metru pe plaja din Mamaia. Valurile și furtunile din timpul iernii au afectat plaja

Valurile puternice și furtunile din timpul sezonului rece au afectat considerabil plaja din Mamaia, acolo unde, în unele zone, diferența de nivel între apa mării și nisip este mai mare de un metru.

Dune de nisip mai mari de un metru pe plaja din Mamaia. Valurile și furtunile din timpul iernii au afectat plaja
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   14:06

Plajele din Mamaia au fost lărgite acum doi ani, însă deja încep să se vadă efectele furtunilor și ale valurilor puternice.

În unele zone, dunele care s-au format au chiar și doi metri înălțime, iar meteorologii spun că încă ne mai putem aștepta la furtuni serioase, care să afecteze și mai mult plajele.

Cu toate acestea, specialiștii de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea spun că nu sunt motive de îngrijorare și asigură că, la vară, turiștii nu vor găsi aceste dune pe plajă, pentru că va fi lansat procesul de ecologizare și va fi îndreptată întreaga suprafață de nisip.

"Începem pregătirea plajelor, nivelăm plajele, pentru a le preda operatorilor economici. Până pe 15 aprilie noi vom nivela aceste plaje“, au transmis experții ABA Dobrogea-Litoral, potrivit Focus Press.

Citește și: Cea mai veche clădire a Uzinelor de fier Călan, complet neglijată! Monumentul riscă să se prăbușească în orice moment

×
Subiecte în articol: Mamaia plaja dune
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close