Antena 3 CNN Actualitate Locale Echipamente de protecție interzise în plin focar. ”Ei nu au dreptul, sau ce?” Nou scandal și acuzații grave la Suceava

Echipamente de protecție interzise în plin focar. ”Ei nu au dreptul, sau ce?” Nou scandal și acuzații grave la Suceava

Un nou scandal a izbucnit la spitalul din Suceava după ce doi doctori le-ar fi interzis astistentelor, infirmierilor și brancardierilor să poarte echipamente de protecție.

Echipamente de protecție interzise în plin focar. ”Ei nu au dreptul, sau ce?” Nou scandal și acuzații grave la Suceava
Sursa foto: pixabay
23 Apr 2020   •   09:52

Generalul Ionel Oprea, coordonatorul militar al unității medicale îi acuză de discriminare pe cei doi medici, pentru că ei și-ar fi permis să dea un astfel de ordin după ce conducerea spitalului a decis ca toate cadrele medicale să fie echipate corespunzător. 

”Nu are nicio funcție, deci nu avea nicio competență să facă asemenea recomandări, să stabilească aceste reguli, pur și simplu poate fi acuzat de instigare. Nu avea dreptul nici doctorul Cârlan, șeful structurii, fără să facă raport, să ceară aprobare de la manager, care reprezintă angajatorul și în mod legal poate fi responsabil de protecția personalului”, a declarat Ionel Oprea. 

”Am avut sesizare de la 4 asistente care s-au plâns că sunt puse să facă triaj epidemic, adică intră în contact cu orice urgență care vine acolo, care poate să fie COVID: Această discriminare, care poate să fie între medici și restul personalului nu am înțeles-o, pentru că toți lucrau în aceleași condiții. Asistentele, infirmierele și brancardierii să nu poarte echipament de protecție.. ei nu au dreptul, sau ce? Ei sunt lucrători indiferent ce competență profesională au”, a adăugat Oprea. 

De asemenea, generalul a declarat că situația va fi cercetată de Parchet. 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close