Antena 3 CNN Actualitate Locale Elena Udrea a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin

Elena Udrea a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin

Fostul Ministru al Turismului, Elena Udrea, a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin. Decizia a fost luată, astăzi, de către Consiliul Local. Udrea primise această distincție încă din anul 2010.

Elena Udrea a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin
Sursa foto: Mediafax Foto / Marian Ilie
de Mădălin Ene    |    30 Mai 2022   •   13:28

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, va rămâne, astăzi, fără titlul de cetăţean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin.

În cadrul ședinței lunare de astăzi, aleșii locali din Drobeta-Turnu Severin au votat retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului, titlu acordat în septembrie 2010, în plină guvernare a PDL.

Decizia vine în contextul condamnării fostului oficial guvernamental la șase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute".

Daniel Cîrjan, viceprimar municipiul Drobeta Turnu Severin, spune ca este normal să îi retragă titlul, pentru că a fost condamnată penal.

Hotărârea de retragere a distincției a fost votată de toții aleșii locali, cu excepția unui consilier local al PMP.

Este vorba despre Eduard Koler, consilier local Drobeta Turnu Severin , care spune că s-a abţinut de la a vota această propunere, pentru că nu este corecta abordarea. Elena Udrea a dat, la momentul respectiv, bani pentru oraş, iar acum, când a căzut, toţi dau în ea.

De altfel, spun că a fost ipocrită atitudinea unor consilieri care, în urma cu ani de zile, au votat acordarea titlului.

Fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe (actualmente consilier local al municipiului, din partea Pro România) este cel care a propus ca Elena Udrea să primească, în 2010, titlul de cetățean de onoare al municipiului, iar astăzi, s-a aflat în sală, la ședința de consiliu local, chiar votând proiectul de retragere al acestei distincții. Fostul edil nu a dorit să comenteze votul în acest caz.

Elena Udrea a primit titlul de cetățean de onoare al Severinului, în ședința de consiliu local din 29 septembrie 2010, pentru că – spuneau inițiatorii, la vremea respectivă – a susținut proiectele europene ale Severinului și datorită fondurilor pe care a reușit să îi aducă județului.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Mama fetiței de 12 ani găsită moartă sub canapea a fost eliberată
x close