Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev de 16 ani din Botoşani a fost arestat pentru că îşi agresa, şantaja şi hărţuia colegii de liceu

Un elev de 16 ani din Botoşani a fost arestat pentru că îşi agresa, şantaja şi hărţuia colegii de liceu

Un elev de la Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi.

Un elev de 16 ani din Botoşani a fost arestat pentru că îşi agresa, şantaja şi hărţuia colegii de liceu
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2023   •   19:43

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Dorohoi, care a emis pe numele adolescentului de 16 ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tânărul le lua telefoanele colegilor, sub ameninţarea că îi va agresa, iar apoi le ducea la casele de amanet din Dorohoi.

"Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de hărţuire, lovire sau alte violenţe şi şantaj", a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că tânărul are antecedente infracţionale, acesta fiind arestat la domiciliu anul trecut, după mai multe furturi.

Citeşte şi: Elevul de 15 ani care și-a bătut doi colegi și l-a băgat pe unul dintre ei cu capul în toaletă a fost arestat preventiv

"Este un elev din clasa a IX-a. A avut probleme şi în trecut cu legea. În vară a spart câteva magazine prin municipiul Dorohoi, fiind arestat şi apoi plasat în arest la domiciliu. Are peste 300 de absenţe la şcoală. Venea foarte rar la ore, iar familia a declarat că este depăşită de situaţie.

Având unele antecedente, în urma unei altercaţii cu un coleg, cel din urmă a depus o reclamaţie, iar poliţia a dispus arestarea lui", a declarat, pentru Agerpres, şeful Inspectoratului Şcolar, Bogdan Suruciuc. 

×
Parteneri
Se încălzește în România, însă doar pentru câteva zile!
x close