Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Buzău va primi 3.000 de euro, daune morale, de la școală, după o postare pe internet

Un elev din Buzău va primi 3.000 de euro, daune morale, de la școală, după o postare pe internet

Conducerea unui colegiu din Buzău trebuie să plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce acesta a făcut o postare pe Facebook.

de Georgiana Botez    |    01 Feb 2024   •   09:11

În 2018, un elev din Buzău a primit media 2 la purtare, în urma unei postări pe Facebook. Acesta, care era pe atunci în clasa a XI-a la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu din Buzău, și-a criticat profesoara de desen pe un grup de socializare spunând că este o "struțo-cămilă a artei, se zbate între vocația de a cânta și de a desena".

Fapta băiatului a fost discutată în cadrul consiliului profesoral care a deci scăderea mediei la purtare, la nota 2, însă, părinții copilului au susținut nevinovăția acestuia și au deschis o acțiune în instanță.

Citește și: Elevă minoră abuzată de profesorul de oboi, în Baia Mare. Directorul colegiului: "Nu putea școala să-i interzică să predea"

Doi ani mai târziu, elevul a promovat examenul la Bacalaureat cu o notă foarte mare, de peste 9. Abia în acest an, judecătorii de la Tribunalul Buzău au dat verdictul ce a fost atacat ulterior de conducerea Colegiului din Buzău, însă forul superior a respins contestația, astfel că sentința este una definitivă.

Acum, profesorii vor trebui să șteargă din catalog nota 2 de la purtare, și totodată, unitatea de învățământ trebuie să îi plătească băiatului 3.000 de euro daune morale și încă 2.800 de lei ce reprezintă cheltuielile de judecată.

×
Subiecte în articol: Buzau daune morale elev şcoală postare
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close