Antena 3 CNN Actualitate Locale Elev condamnat la închisoare după ce a fost denunţat de o profesoară la un liceu din Cluj-Napoca

Elev condamnat la închisoare după ce a fost denunţat de o profesoară la un liceu din Cluj-Napoca

Un elev din Cluj-Napoca, abia devenit major, a fost condamnat la zece luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale în formă continuată, după ce a fost denunțat de profesoara sa.

Elev condamnat la închisoare după ce a fost denunţat de o profesoară la un liceu din Cluj-Napoca
Sursa foto: Pixabay | Wokandapix
de Claudia Popovici    |    14 Oct 2022   •   23:43

Incidentul a avut loc la Colegiul Naţional Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

Profesoara, care este şi diriginte de clasă, a devenit suspicioasă în momentul în care a observat numărul mare de absențe pe care îl avea una din elevele ei.

Aşa a mers pe firul documentelor şi a aflat că toate adeverințele medicale pe care le-a adus eleva erau, de fapt, false.

Confruntată cu situaţia, eleva a recunoscut faptul că motivările pe care le prezenta dirigintei erau cumpărate de la un tânăr, aceasta recunoscând și că ea însăși a vândut astfel de adeverințe unor colegi de clasă.

Astfel, în urma cercetărilor poliţiştii au descoperit peste o sută de adeverințe falsificate și vândute de elevi care conțineau parafe și nume inexistente de medici emise de către elev în perioada septembrie 2016 – decembrie 2017, notează stiridecluj.ro.

Cazul a ajuns în instanță, până la Curtea de Apel Cluj.

Într-un final, elevul, abia devenit major, a fost condamnat la zece luni de închisoare, cu suspendare, pentru două infracțiuni: complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și de complicitate la uz de fals, în formă continuată.

Elevul a atacat cu apel sentința,  care a fost însă menținută, în urmă cu câteva zile.

”Sub aspectul periculozităţii infractorului, observăm că este vorba despre o persoană fără antecedente penale, bine integrată social, că numeroase acte materiale au fost comise în timpul minoratului şi că, deşi a trecut o perioadă destul de lungă de timp de la momentul când, prin intervenţia organelor judiciare, s-au epuizat infracţiunile ( aproape 5 ani ), inculpatul nu a mai comis vreo altă faptă penală, însă circumstanţele personale favorabile inculpatului nu pot contrabalansa aspectele care trădează gradul de pericol social ridicat rezidând din circumstanţele concrete în care a fost manifestată conduita infracţională”, a arătat Curtea de Apel Cluj în motivarea respingerii apelului.

Astfel elevul, care a făcut trafic cu adeverințe medicale, a fost condamnat la zece luni de închisoare, cu suspendare. 

×
Subiecte în articol: elev medici liceu Cluj-Napoca profesoara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close