Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Satu Mare şi-a dat în judecată liceul pe motiv că a montat camere de supraveghere în clasă

Un elev din Satu Mare şi-a dat în judecată liceul pe motiv că a montat camere de supraveghere în clasă

Un elev în vârstă de 18 ani, din Satu Mare, și-a dat în judecată liceul la care învaţă pe motiv că a montat camere video în sala de clasă şi îi încalcă drepturile.

Un elev din Satu Mare şi-a dat în judecată liceul pe motiv că a montat camere de supraveghere în clasă
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2023   •   17:54

Elevul în vârstă de 18 ani din cadrul Colegiului Național "Mihai Eminescu" Satu Mare a dat în judecată unitatea de învățământ acuzând că i se încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal, scrie presa locală.

Conducerea Colegiului Național "Mihai Eminescu" se apără și susține că această măsură a fost luată din cauza conflictelor grave dintre elevi și cadrele didactice, care s-au lăsat cu plângeri penale, cu apeluri la 112 și cu refuzul unor profesori de a mai intra la clasă.

Camere video în sala de clasă

Presasm.ro scrie că pe baza imaginilor și a mărturiilor elevilor, un alt elev s-a ales cu nota scăzută la purtare la 2, ceea ce semnifică o sancțiune majoră cu repercusiuni.

Sancțiunea a fost validată cu unanimitate de voturi în ședința Consiliului Profesoral din 09.11.2022, pe baza prezentării Raportului justificativ întocmit de către dirigintele clasei. Situaţia a fost comunicată elevului și familiei acestuia.

×
Subiecte în articol: elev Satu Mare camere video
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close