Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Cisnădie a scos pistolul în clasă și a amenințat o fată, în fața profesorului și a colegilor

Un elev din Cisnădie a scos pistolul în clasă și a amenințat o fată, în fața profesorului și a colegilor

Panică într-o liceu din Cisnădie, după ce un fost elev al acestei școli a intrat în unitatea de învățământ si a amenințat-o cu un pistol de tip airsoft pe o fostă colegă cu care avea niște neînțelegeri mai vechi. Toată scena s-a întâmplat chiar sub ochii profesoarei de matematică. Această a încercat să-l calmeze pe adolescent. Tânărul a fost reținut de polițiști iar acum se află sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Un elev din Cisnădie a scos pistolul în clasă și a amenințat o fată, în fața profesorului și a colegilor
de Andrei Naiţă    |    19 Mar 2021   •   15:23

Tânărul  care a intrat  în școală înarmat cu un pistol de tip airsoft are 18 ani și în urmă cu doi ani s-a transferat de la Liceul Gustav Ghundish din Cisnădie la o școală din Sibiu.  A ținut legătura cu o parte dintre foștii colegi, iar profesorii îl cunoșteau.  

”Băiatul era liniștit, nu prezenta semne de agitație”

În urmă cu 2 zile, el a venit la fostul său liceu și le-a spus dascălilor cu care s-a întalnit pe coridor că vrea să se consulte cu foștii colegi despre o temă pe care o avea în pregătire.

”La  08:30, elevii de gimnaziu urmau să vină la școală. Un fost elev a venit să-și viziteze foștii elevi de clasă. (...)  Mecanicul care are și atribuții de pază l-a întrebat ce face, cum e, băiatul era liniștit, nu prezenta semne de agitație. A spus că asteaptă colegul respectiv, a intrat în curtea școlii, s-a întâlnit și cu profesorul de istorie. L-a întrebat ce mai face, și a spus că vine să-și viziteze fosta clasă. Nu a fost cazul să luăm măsuri pentru că nu era agresiv”, a declarat Gabriela Dietrich, directorul școlii Gustav Gundish Cisnădie.  

Profesorii nu au bănuit nicio clipă că intențile tânărului erau altele. El, de fapt, o căuta pe o fostă colegă de clasă. 

”A intrat la ora de matematică și a început să amenințe o elevă aflată la tablă că, dacă nu-i arată acele mesaje,  o așteaptă cu ăsta, și i-a arătat pistolul. Elevii s-au speriat. I-au cerut să plece din clasă, a ieșit, și profesoara urgent a venit și a anunțat  poliția.  Am aflat că a fost găsit acasă, pistolul a fost aruncat în apă”, a mai spus directorul școlii.

Băiatul era introvertit

Profesorul de istorie spune, de asemenea, că băiatul era liniștit și că nu a bănuit nimic. 

După ce profesorii au sunat la 112, polițiștii au plecat pe urmele tânărului. El a fost găsit acasă și a fost reținut.

Dascălii de la liceul Gustav Gundish spun că elevul era introvertit și nu era foarte prietenos, iar uneori intra în conflict cu colegii săi de clasă. Acesta ar fi fost și motivul pentru care el s-a  transferat de la liceul din Cisnădie la o școală din Sibiu, în urmă cu doi ani.

×
Subiecte în articol: pistol elev
Parteneri
Poliţist mort pe mormântul fiicei sale de Sf. Andrei
x close