Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Sovata a mers la școală cu o armă de tip airsoft

Un elev din Sovata a mers la școală cu o armă de tip airsoft

Un elev din Sovata a fost prins de profesori cu o armă de tip airsoft la orele de curs.

Un elev din Sovata a mers la școală cu o armă de tip airsoft
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Axinia    |    16 Mai 2023   •   15:51

Pe lângă rechizitele de bază, un elev în vârstă de 18 ani a intrat luni și cu o armă de tip airsoft într-o școală din Sovata, județul Mureș. Profesorii au sesizat imediat autoritățile. 

Conform Mediafax, polițiștii din stațiunea Sovata au fost sesizați, marți, de către reprezentanții unei școli, că luni, la ore, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a 12-a o armă. 

La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Sovata au fost sesizați, de către reprezentanții unei unități de învățământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării.

Citește și: 70.000 de români deţin permise pentru armă. Deciziile drastice luate de autorități

Elevul, un tânăr de 18 ani, din Sovata, a fost condus la sediul poliției, fiind sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea art. 65, al. 1, lit. d din Legea 295/2004 „sunt interzise portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice” și a art. 129, pct. 32 din aceeași lege „portul, folosirea și transportul armelor neletale utilitare și de agrement fără respectarea condițiilor prevăzute la art.65.”

De asemenea, arma în cauză a fost confiscată.

×
Subiecte în articol: elev arestat şcoală arma airsoft
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close