Antena 3 CNN Actualitate Locale Starea elevei de 11 ani care s-a aruncat de la etajul 2 al unei şcoli din Iaşi. Medicii spun că a suferit fracturi importante

Starea elevei de 11 ani care s-a aruncat de la etajul 2 al unei şcoli din Iaşi. Medicii spun că a suferit fracturi importante

Fetiţa de 11 ani care a sărit de la etajul al doilea al unei şcoli din Iaşi este internată, în continuare, la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

Starea elevei de 11 ani care s-a aruncat de la etajul 2 al unei şcoli din Iaşi. Medicii spun că a suferit fracturi importante
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   16:40

Cadrele medicale transmit că starea pacientei este stabilă şi nu sunt necesare intervenţii chirurgicale, chiar dacă a suferit fracturi importante şi mai multe contuzii.

Fata va fi ţinută, în continuare, sub strictă supraveghere.

"Starea pacientei este stabilă, este conştientă. Este internată în ATI pentru supraveghere. Prezintă fractură de coloană lombară, două vertebre, dar care nu necesită intervenție chirurgicală, ci doar purtarea unui corset.

Totodată, pacienta prezintă contuzie toraco-abdominală, pneumotorax bilateral și pneumomediastin minim. La acest moment nu necesită intervenții chirurgicale, doar supraveghere", au transmis reprezentanții Spitalului Sf. Maria din Iași, scrie Adevărul.

Fata s-a aruncat de la etajul 2 al Colegiului "Emil Racoviță" din Iași

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi spun că, după externare, fetiţa trebuie să fie susţinută prin consiliere.

"Ştim că la finalul programului, la finalul unui opțional, a avut loc o tentativă de sinucidere. Doamna director ne-a comunicat că fetiţa este în clasa a V-a. S-a apelat foarte repede la serviciul de ambulanţă care a ajuns la unitatea şcolară. În acel moment, eleva era conştientă. Totodată, un coleg de la ISJ s-a deplasat la liceu şi se vor face verificări pentru a afla contextual în care s-a întâmplat acest incident.

Şcoala poate să susţină copilul prin consiliere, prin toate mijloacele de care dispune în toată această perioadă", a transmis Antonina Bliort, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

×
Subiecte în articol: eleva Iași sărit de la etaj fracturi
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close