Antena 3 CNN Actualitate Locale Eleva care s-a înecat cu un jeleu, în comă profundă: "Starea fetiței rămâne extrem de gravă"

Eleva care s-a înecat cu un jeleu, în comă profundă: "Starea fetiței rămâne extrem de gravă"

Eleva de 14 ani din Cluj, care s-a înecat în timp ce mânca jeleuri, se află în comă profundă și este ventilată mecanic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   15:10

Medicii au transmis că starea fetei de 14 ani este extrem de gravă.

Fata se află internată pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Cluj, având nevoie de susținere respiratorie, prin ventilație mecanică.

Medicul Corina Dumitru, de la Ambulanța Gherla, care a intervenit în acest caz, a declarat că jeleul era blocat la intrarea în trahee, fiind lipit de aceasta.

De asemenea, medicul a precizat că fata ar fi putut să fie salvată încă din acel moment, dacă s-ar fi executat corect manevra Heimlich, însă nu are cunoștințe dacă această manevră a fost sau nu aplicată de către profesori.

Citește și: Elevă de 14 ani, resuscitată la o școală din Cluj după ce s-a înecat cu un jeleu

Daniela Dreghiciu, purtător de cuvând al Spitalului de Copii Cluj-Napoca, a transmis că starea fetiței este gravă, următoarele ore fiind foarte importante.

"Starea fetiței rămâne extrem de gravă. Este în comă profundă și are nevoie de susținere respiratorie. Trebuie să vedem ce se întâmplă în următoarele ore. Ea rămâne în continuare pe Secția de Terapie Intensivă a spitalului", a spus Daniela Dreghiciu, purtător de cuvând Spitalul de Copii Cluj-Napoca.

Incidentul s-a produs miercuri, când fata de 14 ani s-a înecat în timp ce mânca jeleuri.

Cadrele didactice au intervenit imediat, însă, pentru că nu putea respira, eleva s-a prăbușit.

Din păcate, manevrele aplicate pentru eliberarea căilor respiratorii au durat foarte mult timp, iar prima ambulanță care a ajuns la școală nu a avut medic.

×
Subiecte în articol: eleva înecat jeleu şcoală Cluj
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close