Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 10.000 de elevi din Timișoara fac școală online din cauza frigului din clase

Peste 10.000 de elevi din Timișoara fac școală online din cauza frigului din clase

Peste 10.000 de elevi din Timișoara sunt obligați să facă școală online din cauza frigului din clase, anunță, miercuri, Prefectura Timiș. Prefectul Mihai Ritivoiu a solicitat companiei de termoficare să pornească „imediat” căldura în aceste unități de învățământ.

Peste 10.000 de elevi din Timișoara fac școală online din cauza frigului din clase
Sursa foto: pixabay
de Claudia Popovici    |    09 Feb 2022   •   16:59

Potrivit Prefecturii Timiș, 19 unități de învățământ, respectiv 6 grădinițe, 5 școli gimnaziale și 8 licee, cu un număr total de 10.568 de elevi, sunt închise din cauză că nu au căldură.

Este vorba, între altele, de Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Bănățean sau Liceul de Arte Plastice.

„Am convocat astăzi (miercuri - n.r.) reprezentanții Inspectoratului Şcolar la o inspecție pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanță de 50 de metri de Clinica de Neuropsohiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig”, a afirmat prefectul Mihai Ritivoiu.

Prefectul solicită Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli „şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unități”.

„Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, a mai spus prefectul.

Prefectul cere răspuns în scris din partea companiei de termoficare.

După doi ani de şcoală în condiții de pandemie, este inacceptabil ca motivul pentru care zece mii de elevi din Timișoara nu pot face școală cu prezență fizică să fie lipsa căldurii!”, afirmă prefectul județului Timiș.

×
Subiecte în articol: scoala online frig Timisoara elevi clase
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close