Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevii de la un liceu din Bacău, ținuți la poartă dacă întârzie la prima oră. Revoltă în rândul părinților

Elevii de la un liceu din Bacău, ținuți la poartă dacă întârzie la prima oră. Revoltă în rândul părinților

Este revoltă la un liceu din Bacău. Părinții elevilor nu sunt de acord cu ultima decizie a conducerii de învățământ, care a stabilit ca elevii care întârzie să fie ținuți la poartă, în frig, până la pauză.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   11:03

Zeci de elevi ai Colegiului Național Pedagogic "Ștefan cel Mare" din Bacău, care au întârziat în data de 23 ianuarie la prima oră de curs, au fost lăsați la poarta unității de învățământ până la pauză.

Această regulă a fost introdusă de conducerea liceului, în scopul combaterii absenteismului școlar, dar și pentru a asigura un climat de ordine în rândul elevilor.

În urma acestei situații, a fost demarată o  amplă anchetă din partea inspectoratului școlar, care a decis că au fost respectate toate măsurile în vigoare, în condițiile în care elevii și părinții au fost anunțați despre închiderea porților unității de învățământ.

Au voie să iasă din incinta liceului doar elevii care au împlinit vârsta de 18 ani, în baza prezentării buletinului și a carnetului de note.

Decizia a fost criticată aspru de către prefectul județului, care a numit-o irațională și complet neinspirată.

Directorul unității de învățămât se apără și spune că elevii și părinții au fost anunțați din timp despre măsura care a fost aplicată.

×
Subiecte în articol: liceu Bacău elevi
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close