Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevii de la o școală din Bacău au primit subiecte greșite la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Profesorii și-au dat seama abia la final

Elevii de la o școală din Bacău au primit subiecte greșite la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Profesorii și-au dat seama abia la final

La o școală din Bacău, au fost încurcate subiectele la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Profesorii și-au dat seama abia la final, când elevii au predat lucrările.

Elevii de la o școală din Bacău au primit subiecte greșite la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Profesorii și-au dat seama abia la final
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   15:10

Eroarea a avut loc la Școala nr. 18 "Spiru Haret” din Bacău, unde elevii de clasa a VIII-a au primit, la simularea de la Limba și literatura română, subiectele destinate celor care au învățat în limba maternă.

Astfel, 74 de elevi au rezolvat alte subiecte, incidentul fiind confirmat de conducerea ISJ Bacău.

"La Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău au constatat, la finalizarea probei (când scanau lucrările), că au listat și multiplicat subiectul de limba și literatura română pentru elevii care au învățat în limba maternă.

Este vorba de 74 de elevi prezenți la simulare. S-a cerut directorului (care este și președintele comisiei) o informare scrisă în care să explice cum s-a întâmplat.

Citește și: Calendar olimpiade 2024. Când au loc etapele județene și naționale pentru concursurile școlare

ISJ Bacău a anunțat deja Comisia Națională de organizare a simulării Evaluării Naționale. Ministerul Educației a indicat să se încarce lucrările pe platformă pentru a fi evaluate”, a declarat prof. Anca Egarmin, inspector școlar general, pentru Ziarul de Bacău.

La simulările pentru Evaluarea Națională 2024, lucrările au fost scanate în clasă și încărcate pe platforma digitală.

Astăzi, 6 februarie, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba la Matematică pentru simularea Evaluării Naționale 2024.

Simularea pentru Limba şi literatura maternă se va desfășura pe data de 7 februarie.

De asemenea, elevii vor afla rezultatele obținute la simularea pentru Evaluarea Națională 2024 pe 23 februarie.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close