Antena 3 CNN Actualitate Locale Eoliană luată de vânt în Botoșani, în urma unei vijelii. Imagini cu dezastrul provocat de furtuna puternică

Eoliană luată de vânt în Botoșani, în urma unei vijelii. Imagini cu dezastrul provocat de furtuna puternică

O furtună puternică de aproximativ 30 de minute a lăsat în urmă dezastru. Mai multe mașini au fost distruse de crengile doborâte de vântul puternic. De asemenea, rafaele au distrus și eoliană, motorul și elicele fiind aruncate la zeci de metri distanță.

Eoliană luată de vânt în Botoșani, în urma unei vijelii. Imagini cu dezastrul provocat de furtuna puternică
Sursa foto: botosaninews.ro
de Cătălin Onofrei    |    28 Iul 2021   •   22:20

Maşini distruse de şarpante luate de vânt, crengi căzute peste maşini sau cabluri de electricitate, străzi inundate, capace de canalizare aruncate de forţa apei care a ţâşnit din canalizările înfundate ale oraşului, ambulanţe blocate în judeţ de copaci căzuţi.

Asta a rămas în urma vijeliei de aproximativ 30 de minute ce s-a abătut asupra judeţului.

De cele mai multe ori ignorate, avertizările meteorologilor au fost de această dată exacte, din păcate.

Rafalele de vânt au ajuns până la 115 km/h

Municipiul Botoşani a fost lovit de un vânt extrem de puternic, ajungând cu rafale de până la 115 km/h. Iar efectele nu au întârziat să se vadă.

În mai multe zone din oraş au fost distruse mai multe maşini, după ce bucăţi de şarpantă au fost luate de vânt şi au aterizat pe autoturismele parcate.

Astfel de situații au fost pe strada Constantin Gane şi în zona Şcolii 7.

Echipajele ISU Botoşani au fost ca într-o stare de asediu. Autospecialele de pompieri au împânzit oraşul în câteva minute, în urma apelurilor botoşănenilor afectaţi de efectele furtunii. Aceasta a fost una dintre cele mai puternice furtuni care s-au abătut asupra judeţului în ultimii ani.

Mai mulţi copaci rupţi de vijelie au căzut peste maşini în municipiu.

O eoliană din judeţ a fost şi ea distrusă din cauza vântului puternic. Motorul şi elicele au fost aruncate la zeci de metri distanță.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Furtuna a făcut prăpăd și în municipiul Fălticeni

Mai multe autovehicule parcate în zona centrală a municipiului Fălticeni au fost avariate miercuri după-amiază după ce acoperișurile unor blocuri de locuințe s-au desprins și a căzut.

Totul s-a întâmplat din cauza vântului puternic care a însoțit ploaia anunțată de meteorologi prin intermediul avertizării Cod Portocaliu de vreme rea.

Ca prin minune nimeni nu a fost rănit. Furtuna a fost una deosebit de violentă. Bucăți din acoperișuri au fost duse la zeci de metri distanță de vântul puternic. Peste 10 mașini au fost avariate, unele fiind distruse. Oamenii spun că dintr-o data s-a întunecat și a început să plouă puternic.

Primul acoperiș căzut a surprins și mai multe mașini aflate în traffic. Oamenii spun că nu au mai vazut așa ceva niciodată.

Furtuna a durat circa 15 -20 de minute, însă au fost cantități importante de precipitații, iar vântul a suflat în rafale de circa 100 km/h. În doar 2 ore, la dispeceratul ISU Suceava s-au înregistrat circa 40 de apeluri de urgență, ca urmare a fenomenelor meteorologice

Cele mai multe probleme s-au înregistrat în jurul municipiului Fălticeni, unde au fost anunțați și mai mulți arbori rupți, precum s-au înregistrat și avarii la rețeaua electrică.

Citiți și: Ploile şi vântul puternic au făcut prăpad în mai multe judeţe din ţară. Un acoperiş s-a prăbuşit peste maşinile aflate în trafic

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close