Antena 3 CNN Actualitate Locale Eveniment unic în Europa de Est, la Timișoara: Picnic intercultural cu refugiați ucraineni și sirieni

Eveniment unic în Europa de Est, la Timișoara: Picnic intercultural cu refugiați ucraineni și sirieni

Timişorenii au putut împărtăşi poveşti cu refugiaţii ucraineni şi sirieni. S-a întâmplat la un picnic intercultural desfășurat în cadrul unui festival de artă dedicat celor fugiți din calea războiului. Vorbim despre singurul eveniment de acest fel din Europa de Est.

Eveniment unic în Europa de Est, la Timișoara: Picnic intercultural cu refugiați ucraineni și sirieni
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    19 Iun 2022   •   18:52

"Suntem la a şasea ediţie a festivalului nostru Timişoara Refugee Art Festival şi ca în fiecare an noi avem acest picnic intercultural unde prin mâncare din multe ţări, încercăm cumva să ducem oamenii mai aproape, şi ce funcţionează mai bine decât să stai să mănânci împreună?", spune Flavius Ilioni, organizator.

"Astăzi avem mâncare gătită de către refugiaţi din Ucraina, au gătit în casele lor şi au venit să împărtăşească împreună cu noi, şi de asemenea avem din comunitatea arabă din Siria mâncare tradiţională. O combinaţie grozavă şi foarte delicioasă", a mai povestit acesta.

Refugiaţii au pregătit mâncarea tradiţională din țara în care provin.

"În asistenţă socială ceea ce facem noi, deşi pare doar ceva distractiv, e foarte important. Noi numim integrare prin interacţiuni pozitive. Faptul că noi putem să fim aici împreună şi români şi ucraineni şi oameni din Siria şi din Somalia şi multe alte ţări, şi putem să avem un timp fain.

Asta ne ajută atât pe comunitate locală să îi cunoaştem pe refugiaţi mai bine şi să vedem de fapt că avem mai multe lucruri în comun decât diferenţe. Dar mai ales pe refugiaţi care să vadă că până la urmă sunt bine veniţi şi sunt apreciaţi şi sunt cumva primiţi în comunitatea noastră locală din Timişoara", a mai precizat organizatorul evenimentului.

Motto-ul actualei ediții a festivalului este "Better Together" - mai puternici împreună, în semn de apreciere pentru implicarea fără precedent a societății civile în criza refugiaților ucraineni.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close