Antena 3 CNN Actualitate Locale Prima excepţie de neconstituţionalitate a interceptările telefonice, invocată într-un dosar de corupţie

Prima excepţie de neconstituţionalitate a interceptările telefonice, invocată într-un dosar de corupţie

Prima excepţie de neconstituţionalitate a interceptările telefonice, invocată într-un dosar de corupţie
14 Mar 2016   •   15:34

La doar câteva zile de când Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul 142, alineatul1, din Codul de Procedură Penală, o primă excepţie de neconstituţionalitate a fost formulată într-un proces de trafic de influenţă la Galaţi, anunţă Adevărul.

Curtea Constituţională a apreciat că Serviciul Român de Informaţii nu este organ de cercetare penală, iar sintagma ”supravegherea tehnică să fie efectuată de alte organe specializate ale statului” este neconstituţională. ”Am invocat excepţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte interceptările telefonice şi cele ambientale într-un dosar de corupţie în procedura de cameră preliminară. Aşteptăm acum răspunsul din partea instanţei”, ne-a declarat Gigel Potrivitu, avocatul persoanei acuzate de trafic de influenţă. Apărătorul a preferat, deocamdată, să păstreze discreţia în ceea ce priveşte numele persoanei inculpate de procurorii anticorupţie, cel puţin până când judecătorul de cameră preliminară îşi va spune punctul de vedere în acest caz. Excepţia de neconstituţionalitate invocată va merge la DNA Galaţi, unde procurorul de caz se va pronunţa asupra ei, urmând, ca în final, instanţa să decidă dacă există temei legal pentru admiterea excepţiei de neconstituţionalitate şi înlăturarea din dosar a interceptărilor telefonice şi a celor ambientale realizate de SRI. 

×
Subiecte în articol: interceptari
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close