Antena 3 CNN Actualitate Locale Exercițiu de urgență nucleară. Ce se întâmplă în incinta Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

Exercițiu de urgență nucleară. Ce se întâmplă în incinta Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

Exercițiu de urgență nucleară. Ce se întâmplă în incinta Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă
de S.T.    |    03 Oct 2016   •   15:24

Peste 150 de specialişti din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor participa, în următoarele trei zile, la exerciţiul Valahia 2016, care va avea loc în incinta Centralei Nuclearoelectrice (CNE) Cernavodă, informează IGSU într-un comunicat transmis Agerpres.

Exerciţiul are ca scop principal testarea capacităţii de răspuns la urgenţă nucleară a autorităţilor publice centrale şi locale participante prin simularea unei situaţii de urgenţă nucleară la CNE Cernavodă.

„În cadrul exerciţiului se vor verifica şi confirma integrarea planurilor şi procedurilor de răspuns la urgenţă nucleară în sistemul naţional de management al situaţiilor de urgenţă, precum şi înţelegerea rolurilor, a responsabilităţilor şi a capabilităţilor de răspuns la urgenţă a organizaţiilor participante”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit IGSU, astfel de exerciţii sunt realizate în mod frecvent de organismele de reglementare în domeniu şi operatorii de centrale nucleare, cu implicarea autorităţilor locale şi naţionale, în scopul îmbunătăţirii continue a răspunsului la urgenţă, informării corecte a publicului şi asigurării tuturor măsurilor de protecţie, în cazul puţin probabil al unei urgenţe nucleare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: urgenta Cernavoda exercitiu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close