Antena 3 CNN Actualitate Locale Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași | Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași | Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale

O explozie urmată de un incendiu s-a produs într-un apartament din Iași. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale, inclusiv una de salvare de la înălțime.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   12:50

Potrivit ISU Iași, explozia urmată de incendiu a avut loc într-un apartament din municipiul Iași, pe bulevardul Carol.

Potrvit autorităților, explozia s-a produs din cauza unei trotinete electrice. 

Zidul exterior al acelei camere a fost pus la pământ. Tâmplăria a rămas prinsă în copacul din faţa blocului. Din bloc s-au autoevacuat 25 de persoane. 

Pompierii intervin cu Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu două autospeciale de stins incendiu, o autospecială pentru salvari de la înălțime și cu o ambulanță SAJ tip B.

Explozia ar fi fost provocată de bateria unei trotinete. După explozie a urmat un incendiu, iar aproximativ 25 de persoane s-au autoevacuat din blocul de 10 etaje din Iaşi.

Un tânăr în vârstă de 30 de ani se afla în respectivul apartament la momentul exploziei.

Din fericire, un alt bărbat a reușit să-l ajute să iasă din locuință, după ce l-a auzit strigând după ajutor. Ulterior, acesta a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la spital, cu arsuri la mâini şi picioare.

Potrivit salvatorului, totul s-a întâmplat într-un timp scurt, însă, din fericire, tragedia a fost evitată datorită autorităților care au intervenit rapid.

”Inițial am crezut că e cutremur. Cineva a strigat după ajutor, un băiat. L-am scos, l-am dus jos și am deschis geamurile. A ieșit el pe scară și am întrebat dacă e cineva înăuntru și l-am scos afară. Era șocat și confuz și când l-am întrebat ce s-a întâmplat a zis că a pornit totul de la o trotinetă electrică.

Bine că nu a fost o tragedie. Pompierii au venit foarte rapid, eu am sunat și nu cred că au durat două minute până au venit. 

Nu am apucat să mă sperii, am crezut că e un cutremur, chiar eram într-un call cu un client și am închis să văd ce s-a întâmplat și l-am văzut pe băiat că striga după ajutor”,  a declarat bărbatul care l-a ajutat pe tânăr să iasă din apartamentul cuprins de flăcări.

×
Subiecte în articol: explozie Iași apartament
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close