Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol de explozie şi două clădiri în flăcări, chiar lângă sediul ISU Hunedoara

Pericol de explozie şi două clădiri în flăcări, chiar lângă sediul ISU Hunedoara

A fost pericol de explozie, iar două clădiri au fost cuprinse de flăcări în Deva, chiar lângă sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. Două persoane blocate din cauza flăcărilor au fost salvate de pompieri.

Pericol de explozie şi două clădiri în flăcări, chiar lângă sediul ISU Hunedoara
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    14 Sep 2022   •   09:30

Pompierii din Hunedoara au fost chemați de urgență, marți, la nici 10 metri de sediul ISU pentru a stinge flăcările care au cuprins două clădiri aflate lângă piața centrală din orașul Deva.

Totul a pornit de la o țeavă de gaze spartă. Gazele ieșite s-au aprins și au ars timp de aproape o oră, moment în care flăcările s-au extins la două clădiri din zonă.

Pe lângă pericolul provocat de flăcări, a fost și pericol de explozie din cauza cantității de gaze acumulate. Pompierii au evacuat doi oameni rămași captivi într-una dintre clădirile care au luat foc.

Totodată, căldura degajată de flăcări a distrus aproape toate mașinile aflate în parcarea din zonă.

"Am intervenit în primul rând pentru răcirea zonei, lichidarea și localizarea incendiului. în urma incendiului au fost avariate două clădiri și evacuate două persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale. Exista și un pericol de explozie. În prima fază colegii mei au intervenit doar pentru răcirea zonei, să nu se creeze pungi de gaz", a declarat Alin Nasta, prim adjunct ISU Hunedoara.

În cele din urmă, o echipă de intervenție a distribuitorului a oprit fluxul de gaz pe conducta care ardea. Autoritățile au demarat o anchetă în care vor stabili exact ce s-a întâmplat și de la ce a pornit focul.

×
Subiecte în articol: ISU Hunedoara deva incendiu explozie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close