Antena 3 CNN Actualitate Locale Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție a fost activat

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție a fost activat

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie la Rafinăria Petromidia, în urma unei explozii.

de Cătălina Buzoianu    |    Andreea Gelatu    |    29 Mar 2024   •   09:13

Update 09.24. "Misiunea este una în dinamică, iar situaţia se poate schimba de la un minut la altul. Din fericire până acum colegii îmi transmit de la faţa locului că nu sunt înregistrate victime.

Au fost evacuate 20 de persoane de la faţa locului, iar restul personalului s-a autoevacuat şi s-a strâns la locul de adunare.

În sprijinul echipajelor care intervin acum la faţa locului, a fost trimisă și o autospecială de transport roboți de la ISU BIF.

De asemenea, avem în sprijin şi alte patru mașini de stingere din cadrul ISU IL (2) și ISU CL (2)", a transmis Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanţa..

O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Din primele informații, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Potrivit IGSU, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini de la Rafinăria Petromidia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Informaţiile pe care cei de la ISU le-au dat până în acest moment sunt destul de puţine. Cert este că, într-adevăr, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, ce presupune suplimentarea resurselor medicale de la faţa locului.

La Rafinăria Petromidia au fost trimise şase autospeciale de stingere, două platforme cu autoscară şi trei ambulanţe SMURD. De asemenea, vor fi trimise şi ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Constanţa, însă misiunea este în acest moment în dinamică. Se ştie că a fost vorba de o explozie neurmată de incendiu.

Din ceea ce ştim noi, cei de la ISU Dobrogea s-au sesizat din oficiu şi au trimis autospecialele către Rafinărie înainte să primească apelul de la 112. Deocamdată, nu se ştie dacă există victime şi care este situaţia medicală", a transmis Cătălina Buzoianu, corespondent Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close