Antena 3 CNN Actualitate Locale Explozie puternică la o sondă de extracţie a gazelor naturale din Harghita. Un angajat, rănit grav. Reacția companiei

Explozie puternică la o sondă de extracţie a gazelor naturale din Harghita. Un angajat, rănit grav. Reacția companiei

Explozie puternică la o sondă de extracţie a gazelor naturale din Harghita. Un angajat, rănit grav. Reacția companiei
20 Iul 2018   •   15:10

Update: Furnizorul de gaze naturale a transmis, vineri, mai multe informații despre explozia care a avut loc la o sondă de extracţie.

„Astăzi, 20 iulie, în jurul orei 9.30, s-a produs o explozie a separatorului subteran, explozie care sa soldat cu rănirea unui operator de extracţie, care efectua conform sarcinilor de serviciu, refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector. Au fost alertate imediat echipajele de intervenţie, iar o ambulanţă a Spitalului Cristuru Secuiesc s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigaţii s-a constatat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul “SMURD- MURES” pentru preluarea şi transportarea victimei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş. Victima se afla în stare de inconstienţă şi s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a raspunde însa la stimuli. Din păcate, deşi au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu a mai putut fi salvat. Compania Romgaz este alături de familia îndurerată şi transmite în aceste momente de doliu, sincere condoleanţe. Urmează ca în perioada următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incidentului şi să se facă o evaluare a pagubelor de natură materială provocate”, se precizează într-un comunicat al Romgaz. 

Știrea inițială

Un bărbat a fost rănit la cap, vineri, într-o explozie, care a avut loc la o sondă de extracţie a gazelor naturale, în localitatea Cecheşti, a informat ISU Harghita.

Potrivit maiorului Simona Croitor, împuternicit purtător de cuvânt la ISU Harghita, bărbatul rănit, în vârstă de 49 ani, este lovit la cap şi va fi dus la spital.

„Am fost anunțați că a avut loc o explozie la o sondă de extracție de gaze naturale. A-a anunțat că e o victimă, angajat de 49 de ani, care a suferit o lovitură gravă la cap. Nu a fost incendiu, dar la fața locului, s-au deplasat patru subofițeri. Victima a fost transportată către ambulanța SAJ, urmând să fie transportată la Spitalul Târgu Mureș”, a precizat maiorului Simona Croitor, împuternicit purtător de cuvânt la ISU Harghita.

Cauzele privind producerea incidentului urmează să fie stabilite ulterior. 

 

 

×
Subiecte în articol: gaze Harghita explozie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close