Antena 3 CNN Actualitate Locale Fals poliţist din Prahova prins în flagrant când cerea bani pentru o intervenție la ANAF

Fals poliţist din Prahova prins în flagrant când cerea bani pentru o intervenție la ANAF

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliţie nr. 3 Blejoi, Prahova au prins în flagrant un bărbat în timp ce cerea bani unei femei pentru o intervenţie la ANAF, sub pretextul că este “polițist” la DIICOT.

Fals poliţist din Prahova prins în flagrant când cerea bani pentru o intervenție la ANAF
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2021   •   18:11

Bărbatul în vârstă de 33 de ani, a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 300 de lei de la persoana vătămată.

Banii solicitaţi erau pentru a interveni la ANAF pentru a facilita ştergerea unor creanţe ca urmare a unor sancţiuni contravenţionale.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat parchetului şi instanţei competente care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Acum cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie 3 Blejoi, pentru a vedea exact dacă individul a mai păgubit şi alte persoane. Este clar că bărbatul avea grave lacune legislative pentru că se recomanda a fi poliţist DIICOT, iar această structură nu aparţine Ministerului de Interne ci Parchetului General.

Un caz similar a avut loc şi la Drobeta Turnu-Severin

O pensionară din Drobeta Turnu-Severin a fost jefuită de un individ care a intrat în casa sa spunând că este poliţist criminalist. Femeia în vârstă de 72 de ani şi-a dat seama repede că a fost victima unui jaf şi a alertat autorităţile, care l-au prins la scurt timp pe falsul poliţist.

Imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul când bătrâna este urmărită la piață de polițistul fals.

A scos o legitimaţie, mi-a arătat-o şi zice: ”Sunt poliţist la investigaţii criminale. Aţi făcut cumpărături cu bani falşi”

”Mi-am scos banii pe care-i aveam, 150, i-am pus pe măsuţă şi mărunţişul un pic mai încolo. El a văzut banii, zic, domnule ăştia-s toţi banii mei. A luat banii. Zice, trebuie neapărat să-i luăm să vedem dacă sunt falşi şi i-a pus într-o ţiplă”, declară pensionara păgubită.

Femeia şi-a dat seama că ceva nu este în regulă, însă în momentul în care a vrut să-şi ia banii înapoi, bărbatul a plecat. Imediat aceasta a apelat la ajutorul vecinului său care este poliţist.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat şi uzurparea calităţii oficiale.

Atenție! E recomandat să solicitaţi un act de identitate persoanei cu care intraţi în contact. Reţineţi aspecte ale fizionomiei, semne particulare, ticuri, de asemenea autovehiculul cu care se deplasează, marca, culoarea şi numărul de înmatriculare!

Deşi suma furată a fost mică, bătrâna a depus totuşi plângere împotriva tânărului pentru a trage un semnal de alarmă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close