Antena 3 CNN Actualitate Locale Familia unui copil din Neamţ, omorât în drum spre şcoală, despăgubită cu 360.000 de euro

Familia unui copil din Neamţ, omorât în drum spre şcoală, despăgubită cu 360.000 de euro

La doi ani de la tragedie, judecătorii din Neamț au decis ca familia unui elev care a murit într-un accident rutier, în timp ce mergea spre şcoală, să fie despăgubită cu suma de 360.000 de euro.

Familia unui copil din Neamţ, omorât în drum spre şcoală, despăgubită cu 360.000 de euro
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2023   •   08:29

La doi ani de la accidentul în urma căruia un copil și-a pierdut viața, șoferul din localitatea Pipirig a fost condamnat de judecătorii din Neamț pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

Sentința dată de judecători este de doi ani și 11 luni cu suspendare, șoferul vinovat având, împreună cu firma de asigurări, obligația de a plăti familiei daune de 360.000 de euro.

Tragedia a avut loc pe data de 27 februarie 2020, când trei adolescenți care se îndreptau spre școală au fost loviți de o autoutilitară care transporta lemne.

Din păcate, unul dintre elevi a ajuns sub roțile mașinii și a murit pe loc, ceilalți doi având nevoie de peste 45 de zile de îngrijiri medicale.

Citește și: Accident mortal în Cluj! Un șofer de camion a murit în urma impactului

Șoferul, care nu era băut în momentul tragediei, le-a spus magistraților că a fost jenat de luminile unui autoturism care venea de pe contrasens.

Deși i-a văzut pe cei trei elevi și a frânat, șoferul nu a reușit să evite impactul. Decizia nu este definitivă și a fost deja atacată.

×
Subiecte în articol: copil omorat accident despagubiri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close