Antena 3 CNN Actualitate Locale Fata sechestrată într-un apartament din Piatra Neamţ, care a omorât un bărbat, va fi cercetată în libertate

Fata sechestrată într-un apartament din Piatra Neamţ, care a omorât un bărbat, va fi cercetată în libertate

Fata în vârstă de 16 ani, sechestrată într-un apartament din Piatra Neamţ, care a omorât un bărbat, va fi cercetată în libertate.

Fata sechestrată într-un apartament din Piatra Neamţ, care a omorât un bărbat, va fi cercetată în libertate
Sursa foto: Facebook
de Sebastian Bădiță    |    18 Aug 2021   •   10:48

Fata este internată în prezent într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), acolo unde primeşte consiliere după şocul prin care a trecut.

Ea va fi cercetată în stare de libertate după crima din apartamentul din Piatra Neamţ, acolo unde a înjunghiat un bărbat despre care a povestit că a sechestrat-o în casă şi a încercat să o violeze.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 august, într-un apartament din Piatra Neamţ, acolo unde fata de 16 ani se afla cu Lucian Mercea, un bărbat de 41 de ani, originar din Codlea, judeţul Braşov.

Acesta închiriase de curând apartamentul din Piatra Neamţ şi nu se cunosc încă detaliile despre modul în care fata de 16 ani a ajuns în apartamentul său.

Totuşi, potrivit unor surse, fata ar fi fost ademenită în locuinţă după ce l-a cunoscut pe bărbat pe o reţea de socializare. Bărbatul i-ar fi cerut fetei să întreţină relaţii intime, însă a fost refuzat.

Tânăra a încercat să fugă, dar uşa era încuiată, iar când victima a încercat să o violeze a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat mortal. Chiar fata a sesizat autorităţile despre cele petrecute, sunând, în jurul orei 01.00, la 112, pentru a cere ajutor.

A relatat că este sechestrată într-un apartament, fără a putea preciza în ce cartier, că nu poate deschide uşa, pentru că nu ştia unde era ascunsă cheia de către proprietar şi că l-a înjunghiat deoarece încercase să o violeze. Anchetatorii au reuşit să localizeze telefonul adolescentei, apoi apartamentul în care se afla, uşa locuinţei fiind spartă de pompierii solicitaţi.

În interior, fata a fost găsită în stare de şoc, primind îngrijiri medicale, dar pentru victimă nu s-a mai putut face nimic. Ulterior avea să se afle că tânăra era din comuna Dochia şi că fugise de acasă. Încerca să-şi găsească un loc de muncă, prilej cu care l-a cunoscut pe bărbatul din Piatra Neamţ, care s-a oferit să o ajute.

Unul dintre prietenii bărbatului ucis, spune că acesta suferise o cădere psihică in urmă cu o lună și că il rugase să îi trimită nişte bani pentru medicamente. Era supărat că fusese înşelat la vânzarea unei mașini. Nu crede că Lucian ar fi fost în stare de o asemena faptă, îl ştia de un om calm, muncitor, care făcea transport persoane. Îi vine greu să creadă că s-ar fi incurcat cu o minoră de 16 ani.

Părinţii fetei spun că nu ştiau ce face fata, că a plecat de o săptămână de acasă la o verişoară. Le-au spus anchetatorii ca asupra fetei ar fi fost găsită o sumă mare de bani cand ei sunt destul de saraci.

Anchetatorii urmează să stabilească acum dacă fata l-a ucis pe bărbat în legitimă apărare sau nu.

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț crima
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close