Antena 3 CNN Actualitate Locale În plină pandemie de coronavirus, două femei s-au ascuns 11 zile, cu cinci copii, într-o peşteră, lângă o mănăstire, în condiții mizere. Jandarmii, oripilați: ”Ce-i aici, Doamne!”

În plină pandemie de coronavirus, două femei s-au ascuns 11 zile, cu cinci copii, într-o peşteră, lângă o mănăstire, în condiții mizere. Jandarmii, oripilați: ”Ce-i aici, Doamne!”

Jandarmii montani din Călimăneşti - Vâlcea au găsit şapte persoane date dispărute de 11 zile, într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia.

În plină pandemie de coronavirus, două femei s-au ascuns 11 zile, cu cinci copii, într-o peşteră, lângă o mănăstire, în condiții mizere. Jandarmii, oripilați: ”Ce-i aici, Doamne!”
Sursa foto: Sursa foto: Adevărul
20 Mar 2020   •   10:37

Este vorba de două femei și 5 copii care îşi montaseră un cort în fundul peşterii, unde dormeau claie peste grămadă, în condiţii greu de imaginat. 

Jandarmilor montani le-a luat în jur de trei ore să găsească peştera de pe munte, în care fugarii stăteau ascunşi. Ce au găsit acolo i-a oripilat: ”Ce-i aici, Doamne!” au exclamat când au văzut locul desprins parcă dintr-un film de groază: resturi adunate de pe urma turiştilor, lucruri aruncate la întâmplare, înşirate peste tot, haine atârnând pe pereţi laolaltă cu micuţul cort potrivit mai degrabă pentru două persoane decât pentru şapte. Plus că în peşteră nici măcar nu se putea sta în poziţie verticală, ci trebuia să stai cocoşat.  

Femeile au refuzat să le spună jandarmilor motivul pentru care au recurs la acest gest. Femeile au vrut pur şi simplu să fugă şi să se ascundă cu copiii departe de lume. Aveau asupra lor bidoane cu apă, probabil luată de la izvoarele din zonă. Nu este foarte clar cu ce se hrăneau, în schimb, nişte iconiţe erau puse pe jos, într-un soi de altar improvizat, semn că era vorba despre nişte persoane credincioase.  

„Femeile şi copiii au fost conduşi în siguranţă de către jandarmi până la Mânăstirea Stânişoara, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi conduşi la Poliţia Călimăneşti pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Teodora Cincă, conform Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: pestera Valcea coronavirus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close