Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie a ajuns la spital după ce a fost atacată de doi câini din rasa Amstaff în Arad

O femeie a ajuns la spital după ce a fost atacată de doi câini din rasa Amstaff în Arad

O femeie din Arad a ajuns la spital după ce a fost atacată de doi câini din rasa Amstaff. Atacul a avut loc în timp ce femeia își plimba propriii câini.

O femeie a ajuns la spital după ce a fost atacată de doi câini din rasa Amstaff în Arad
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    20 Dec 2021   •   16:41

Câinii agresivi au ieșit din curtea unei case și au mușcat-o pe femeie de mână. Ea a încercat să-și apere propriii câini, unul dintre aceștia fiind rănit. Un bărbat care locuiește în zonă a anunțat incidentul la 112.

„Un vecin, alertat de strigătele femeii, a sunat imediat la 112 cerând ajutor. Totodată, proprietara celor doi câini agresivi a reușit să-i imobilizeze și să-i închidă înapoi în curte”, au anunțat jandarmii din Arad.

Femeia a ajuns la spital, iar unul dintre câinii săi a fost dus la o clinică veterinară.

„Echipajul de Jandarmerie sosit la fața locului a identificat persoanele implicate în eveniment și având în vedere că una dintre femei prezenta răni vizibile la nivelul brațului, a solicitat un echipaj de ambulanță în vederea acordării de îngrijiri medicale. Persoana vătămată a fost transportată la unitatea de primiri urgențe. De asemenea, și cățelul rănit în urma atacului a fost transportat la o clinică veterinară. Acesta prezenta numeroase răni la nivelul spatelui și capului”, au precizat jandarmii, potrivit Mediafax.

Jandarmii au amendat-o pe proprietara celor doi câini agresivi și au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

Potrivit legii, stăpânii câinilor trebuie să se asigure că patrupedul lor nu atacă persoane și pot răspunde penal dacă se produc agresiuni. De asemenea, câinii din categoria din care face parte și rasa Amstaff au voie în spaţiile publice, însă doar cu botniţă şi lesă.

×
Subiecte în articol: Amstaff femeie spital caine
Parteneri
Pensionarii români care rămân fără 5 sporuri din baza de calcul
x close