Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie și-a ascuns mama moartă în pădure, pentru a-i încasa pensia, în Lugoj. Câți bani a primit femeia până acum

O femeie și-a ascuns mama moartă în pădure, pentru a-i încasa pensia, în Lugoj. Câți bani a primit femeia până acum

O femeie în vârstă de 56 de ani și-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj pentru a-i încasa mai departe pensia. Aceasta s-a ales cu 10 luni de închisoare cu executare.

O femeie și-a ascuns mama moartă în pădure, pentru a-i încasa pensia, în Lugoj. Câți bani a primit femeia până acum
Sursa foto: Gettyimages | Ferdi Limani / Stringer
de Ioana Mircea    |    17 Oct 2022   •   23:23

O bătrână din Lugoj, județul Timiș a fost ascunsă în pădure după ce a murit, chiar de către fiica sa pentru aceasta din urmă să primească pensia ei în continuare. 

Mihaela P. a fost condamnată definitiv la 10 luni de închisoare cu executare pentru profanare de cadavre sau morminte în urma faptei comise.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că în urmă cu 4 ani a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în luna martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj. În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, se arată în rechizitoriu.

Procesul în care femeia care și-a dus mama moartă în pădure s-a judecat la Judecătoria Lugoj. În dosar a fost realizată și o expertiză psihiatrică din care a reieșit că femeia suferă de tulburare de personalitate disociată, dar totuși a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei.

Cadavrul bătrânei a fost descoperit într-o pădure de lângă Lugoj în iulie 2019. Ancheta a scos la iveală că bătrâna decedată a fost dusă în pădure în martie-aprilie 2019, cu un cărucior, de către fiica sa.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că, deși de la momentul decesului până când bătrâna a fost descoperită în pădure au trecut câteva luni, fiica bătrânei decedate a încasat o singură pensie în valoare de 791 de lei pentru că, din eroare, fără să știe că bătrâna chiar a murit, Casa de Pensii i-a tăiat bătrânei pensia pe motiv de deces, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Lugoj pensie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close