Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Cluj-Napoca, înşelată cu 400.000 de euro în criptomonede | Falşii investitori au fost prinşi în flagrant

O femeie din Cluj-Napoca, înşelată cu 400.000 de euro în criptomonede | Falşii investitori au fost prinşi în flagrant

Patru bărbați, trei din București și unul din Germania, au încercat să înșele o femeie din Cluj-Napoca cu 400.000 de lei, în criptomonede. Escrocii i-ar fi cerut bani femeii după ce s-au prezentat drept investitori germani.

O femeie din Cluj-Napoca, înşelată cu 400.000 de euro în criptomonede | Falşii investitori au fost prinşi în flagrant
Sursa foto: Gettyimages | Lauren DeCicca / Stringer
de Ioana Mircea    |    26 Oct 2022   •   15:34

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au prins ieri în flagrant delict trei bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la înșelăciune prin metoda RIP DEAL.

În aceeași zi, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unuia dintre bărbați, în municipiul București, iar, în baza unui ordin european de anchetă, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților germane, s-a desfășurat o altă percheziție, în orașul Nürnberg, din Germania.

În fapt, cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 și 59 de ani sunt bănuiți că, începând din luna iulie 2022, ar fi încercat să inducă în eroare o femeie, din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul calității de falși investitori germani și tranzacționării aparentei sume de 10.000.000 de euro, în scopul obținerii de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede.

Cei 400.000 de euro ar fi reprezentat comisionul pentru intermedierea tranzacției.

Din cercetări a reieșit faptul că bărbații, sub false identități, ar fi intrat în legătură cu femeia în contextul unui anunț postat de aceasta pe o platformă online, în vederea identificării de investitori, pentru un proiect imobiliar, care ar fi urmat să fie demarat pe un teren achiziționat și deținut în acest scop.  

În cadrul uneia dintre întâlnirile pe care femeia le-a avut cu un reprezentant al presupușilor investitori, i s-ar fi explicat cum cei 400.000 de euro ar urma să fie transferați de aceasta într-un portofel electronic la care doar ea ar fi avut acces, pentru a oferi garanții cu privire la seriozitatea intențiilor ei de a remite comisionul după finalizarea tranzacției.

Astfel, la data de 25 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a trei dintre bărbații bănuiți de activitatea infracțională.

Aceștia au fost interceptați de polițiști în municipiul Cluj-Napoca, unde s-ar fi deplasat ca urmare a înțelegerii stabilite cu femeia, cu intenția de a obține cei 400.000 de euro, în criptomonede, prin utilizarea unui portofel electronic.

Din fericire, femeia nu a reuşit să trimită banii infractorilor, deoarece a fost întreruptă de intervenția polițiștilor.

În cadrul percheziției care s-a desfășurat la locuința unuia dintre bărbați, în municipiul București, au fost descoperite și ridicate alte 4 documente de identitate false, care păreau a fi emise de autorități malteze, belgiene și elvețiene, potrivit unui comuniat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

×
Subiecte în articol: Cluj inselaciune
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close